Gå til hoved-indhold
Lars Jensen ligger her i Tuborg Havn med en foldepropel til mange tusinde kroner.Kapsejlads
Lars Jensen ligger her i Tuborg Havn med en foldepropel til mange tusinde kroner.

Propel hentet op - hjælp dykkerne med position

Så var der en glad bådejer. Ejeren vidste hvad der var sket, da båden ikke reagerede på gashåndtaget. Hele foldepropellen var nemlig faldet af i Tuborg Havn. Dykker og sejler, Lars Jensen , giver råd.

 

Af Troels Lykke |

Ved hjælp af minbaad.dk blev der skabt kontakt til dykker og Phantom 42 sejler Lars Jensen fra Lynetten Lystbådhavn.

På grund af et forholdsvis begrænset område og en dybde på kun 3 meter kunne propellen findes i løbet af en god halv times søgning i vandet.

Et godt råd fra Lars Jensen: Er uheldet ude og tabes der noget vigtigt i vandet, så er så præcis position som muligt meget vigtig.

- Søgning i vand er langsommelig primært pga. sigten og manglende referencepunkter under vand (at svømme i lige linjer vil ofte kræve kompas, så der både skal holdes øje med dette og det der ledes efter), forklarer Lars Jensen til minbaad.dk.

Smid flydeelement ud

- Hvis man kender eller ligger på stedet hvor emnet er tabt, kan der fx i et havne bassin fx kastes et lod (fx en gammel skiftenøgle eller lign) med et flydeelement i kort line ud, så det står 20-40 cm over bunden, sørg endelig for dette ikke kan give problemer for andre både på grund af for lang line som kan gå i deres propel, forklarer han.

En tom sodavandsflaske kan flydes halvt med vand, så skal der ikke så meget til at holde den nede som en helt tom. Det giver et godt referencepunkt for at starte søgningen.

- Og er dybden større eller genstanden forholdsvis tung kan det være nødvendigt med hjælp til hævning, da dykkeren så ikke kan tage den med op ved hjælp af luft i egen vest. Taber en dykker en tung genstand på vejen op går det jo pludselig rigtig stærkt opad, siger Lars Jensen.

Og husk at tage den udkastede referencegenstand op igen – der ligger rigeligt af ragelse i de danske havne og farvande, siger dykkeren og sejleren, der gjorde en sejler glad fornylig.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader