Gå til hoved-indhold
Jens Quorning i Orbit i 2009. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Jens Quorning i Orbit i 2009. Foto: Troels Lykke

Classic Fyn Rundt vender ikke ryggen til flerskrog

Sjælland Rundt har forlængst forbudt flerskrogsbåde, men i Kerteminde giver man en udstrakt hånd til Dansk Flerskrogs Forening og Cruising Multihulls In Denmark.

Af Troels Lykke |

Classic Fyn Rundt inviterer tur-flerskrogsbådene via foreningen Cruising Multihulls In Denmark – CMID.

En forening som repræsenterer en sejladsform som er udbredt i store dele af verden, men ikke ses så ofte i danske farvande, nemlig flerskrogsbåde, katamaraner og trimaraner til tursejlads.

CMID vil gerne sejle efter en måleregel der kaldes IOMR – International Offshore Multihull Racing.

I samme åndedrag inviteres den anden kategori, nemlig de flerskrogsbåde der har fokus på høj hastighed og kapsejlads på højt plan.

Hurtigere flerskrog

Det gør vi via foreningen Dansk Flerskrogs Forening – www.multihulls.dk – som bl.a. har Jens Quorning, der producerer trimaranerne Dragonfly, som medlem.

Dansk Flerskrogs Forening sejler efter den hollandske flerskrogsmåleregel der hedder Texel rating.

”Vi håber at se repræsentanter fra begge foreninger til fredelig kappestrid. Med de moderne programmer kan vi håndtere mange forskellige måleregler i samme stævne, og det giver mulighed for at forskellige deltagere fra mange typer sejlførende fartøjer kan konkurrere på fair og sportslig vis.” siger Morten H.Grove, som er stævneleder for Classic Fyn Rundt.

”Eftersom vi kan håndtere mange forskellige målereglerinviteres også især udenlandske sejlere efter målereglerne IRC og ORC, som er meget udbredte sydpå. Man kan sige at vi afholder flere stævner i et stævne,” siger Morten H. Grove.

www.c-f-r.dk 

Motor
content-loader
content-loader
content-loader