Gå til hoved-indhold
Monteret med to 175 HK påhængsmotorer sejler kompositbåden 45 knob. Billede: Tuco MarineUdstyr
Monteret med to 175 HK påhængsmotorer sejler kompositbåden 45 knob. Billede: Tuco Marine

Ny kulfiber kompositbåd fra Tuco

Tuco Marine ApS har udviklet en ny båd i kulfiber komposit til markedet for lette og hurtige erhvervsfartøjer. Tucos tidligere modeller bruges bl.a. som flodpatruljebåde af politiet i Slovenien.

Af katrine bertelsen |

Den nye C-Guard båd baserer sig på erfaringerne fra Tuco Marines AluGuard serie, som er specielt konstrueret og designet med henblik på at møde de skrappe krav fra såvel de barske farvande, disse både sejler i, som fra de myndigheder, der godkender sådanne fartøjer.

Med introduktionen af C-Guard serien indføres nu, ved siden af de tidligere AluGuard modeller, en lettere bådserie, som ud over at have fordel af en vægtbesparelse på ca. 25%, samtidig tilbyder væsentligt mindre brændstofforbrug og dermed mindre Co2 udslip. Den nye kulfiberbåd vejer 1400 kg.

"Modellerne i Tuco Marines Guard serie har gennem en årrække været brugt af Farvandsvæsenet på Fanø som redningsbåd og bliver testet som persontransportfartøj til og fra offshore vindmølleparker," fortæller Direktør i Tuco Marine ApS, Jonas Pedersen.

”Vi har solgt GUARD både til professionelle brugere og myndigheder som både politi og redningsvæsen, ”siger Jonas Pedersen. ”Og det har derfor været naturligt for os at udvikle en lettere bådtype, som med mindre brændstofforbrug kan imødekomme de hårde krav denne type kunder stiller.”

”C-Guard er fremstillet i Kulfiber som imod AluGuardens aluminiumskonstruktion tilbyder ganske væsentlige vægtbesparelser,” slutter Jonas Pedersen.

Den første C-Guard model som nu introduceres bliver model C-Guard 870 Full Cabin, som er en båd med dækshus, og mulighed for indretning af køjepladser til brug ved redning eller evakuering. Model 870 kan udrustes med såvel indenbords diesel som udenbords motorer.

Link: www.tuco.dk

Kilde: Tuco Marine

Motor
content-loader
content-loader
content-loader