Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

Simon Toft: Vi havde lagt protesten mod enhver

Vi bekymrer os om VM-medaljerne, men der også en OL-kvalifikations serie, vi skal bekymre os om. Så det er også en del af det, siger Simon Toft om protest mod Warrer og Hansen.

Af Troels Lykke |

Forrest ved VM i 49er lørdag lå den australske besætning med 85 point, og deres nærmeste forfølgere var de danske Toft-brødre på andenpladsen med 102 point. Det skriver Sejlunionen til pressen.

I bronzeposition lå engelske Pink og Peacock med en samlet score på 106 point, mens Jonas Warrer og Søren Hansen havde indtaget femtepladsen med fire point mere end englænderne.

Med den stilling ville både brødrene Toft og duoen Warrer/ Hansen have haft en reel medaljechance i søndagens afsluttende medal race, hvor der er dobbelte point på spil.

Det ændrede sig, da Emil og Simon Toft vandt den protest, som brødrene efter sejladserne lagde mod deres danske team-kollegaer over en episode ved topmærket i 13. sejlads (regel 18).

”Vi ville have lagt protesten mod enhver, som vi havde konkurreret med om de VM-medaljer. Nu er det en dansk båd, det går ud over. Det er ikke nogen optimal situation for os, det er ikke nogen optimal situation for Danmark. Hvis vi skal se kynisk på det, så har vi en konkurrent mindre at bekymre os om,” siger Simon Toft om bevæggrunden for at lægge protesten.

VM del af dansk OL-udtagelse

Udover at der er VM-medaljer på spil i Australien, er VM-stævnet samtidig det første stævne, der tæller med i den interne danske dyst om at blive Danmarks repræsentant ved OL næste år. Et faktum, der ifølge Simon Toft, også spillede ind i dag.

”Vi bekymrer os om VM-medaljerne, men der også en OL-kvalifikations serie, vi skal bekymre os om. Så det er også en del af det. Men det primære fokus for os er VM-medaljerne, og der fjerner vi en konkurrent,” siger han videre.

Ikke overraskende var Jonas Warrer ikke begejstret for hele situationen.

”Det er virkelig et slag i maven. Vi var tæt på medaljerne og havde chancen med 8 point op til andenpladsen. Nu skal vi kæmpe om de sekundære placeringer. Det er ikke rart,” siger Jonas Warrer.

Sportschefen ønsker medaljer

Dansk Sejlunions sportschef, Thomas Jacobsen, var ikke været direkte involveret i dagens protest mellem de to danske både, men ærgrede sig på nationens vegne.

”Jeg synes situationen er dobbelt ærgerligt. Det er synd, at Danmark mister en medaljechance. Og så er det synd, at det unikke samarbejde, vi har i Danmark i 49er klassen får nogle ridser i lakken, fordi to besætninger har et issue med hinanden,” lyder det fra sportschefen.

Misset OL-kvalifikation i 470-jollen

Det lykkedes ikke i dag i dag for den danske 470-jolle med Henriette Koch og Lene Sommer at sejle den forventede OL-nationsplads i hus. To placeringer som nummer 23 og 28 sendte dem bagud i nations-stillingen, så de sluttede to point efter tyskerne, der snuppede den sidste OL-billet.  

Danske placeringer
49er<//span>

2. Emil og Simon Toft

9. Jonas Warrer og Søren Hansen

10. Allan Nørregaard og Peter Lang

22. Peter Krüger og Nicolai Thorsell

36. Niels Joakim Gormsen og Anders Thomsen

42. Jonathan Bay og Christoffer Thorsell

 

470 damer, slutstilling

21. Henriette Koch og Lene Sommer

 

Star, slutstilling

21. Michael Hestbæk og Claus Olesen

 

Laser, slutstilling

49. Thorbjørn Schierup

96. Mads Bendix

 

RS:X herrer, slutstilling

72. Lars C. Pedersen

Motor
content-loader
content-loader
content-loader