Gå til hoved-indhold
Bådkommissæren i Kerteminde gik ned med flaget for anden gang, et gæt er at Nibe-Hansen familien nu er fortid i firmaet.Kapsejlads
Bådkommissæren i Kerteminde gik ned med flaget for anden gang, et gæt er at Nibe-Hansen familien nu er fortid i firmaet.

Konkurs: Bådkommissæren løb helt tør for penge

Kreditorer som Palby, Watski og Columbus taber penge efter at Kerteminde-firmaets ejer Anders Nibe Hansen indgav konkursbegæring. En rystet direktør Mads Kirketerp taler om en våd, dyr sommer.

Af Troels Lykke |

Da vi ringede i fredags til Bådkommissæren var firmaets direktør Mads Kirketerp helt oppe at køre med god grund. Firmaet havde netop taget beslutningen om at trække stikket.

Kort tid efter han forståeligt nok knaldede røret på midt i vores interview i fredags, afleverede han nøglerne til den store, flotte bygning på Kerteminde Havn.

- Da du ringede sad jeg faktisk og udfyldte felter på jobnet, vi er nu syv der er fyret efter at Bådkommissærens ejer Anders Nibe Hansen har frivilligt indgivet firmaets konkursbegæring, siger Mads Kirketerp i dag til minbaad.dk.

Tre mulige købere før konkurs

Ugen op til konkursen havde han og firmaet arbejdet hårdt på en overtagelse efter at der havde været tre interessenter.

- Vi havde et møde om overtagelse af Bådkommissæren så sent som i sidste uge, men nu går vi konkurs og firmaer som Palby, Watski og Columbus Marine og mange andre er kreditorer som ikke får deres penge, det er forfærdeligt og et mareridt, men vi har købt meget lidt ind i den seneste tid fordi vi ikke havde kapital til det, i stedet rokerede vi rundt på varene og var kreative, siger Mads Kirketerp, der trådte til i firmaet fornylig.

Våd, dyr sommer med lidt salg

- Jeg ved ikke helt hvad jeg skal sige i den her situation, har ikke været i den før, men jeg havde et halvt år til at rette op på likviditeten, men det har været en svær sommer med meget regn, hvor kunderne ikke har købt meget, fx er tyske sejlere udeblevet mere i år og når du ikke kan sælge en skjorte oppe i byen til over 400 kroner, så er det svært at sælge en Henri Lloyd skjorte til 699 kr., forklarer Mads Kirketerp.

Syv medarbejderes løn i opsigelsesperioden skal nu dækkes af Lønmodtagernes Garantifond. Og det gælder også på værkstedet, hvor der også blev mindre og mindre arbejde.

- Tidligere havede vi en del service, men den har sejlerne sparet væk og så er der kun reparationer tilbage.

Mads Kirketerp nåede ikke at rette op på det fynske firma.

www.baadkom.dk

Motor
content-loader
content-loader
content-loader