Gå til hoved-indhold
Vejrøs nye færge bliver leveret i løbet af 2012. Foto: Reese MarinUdstyr
Vejrøs nye færge bliver leveret i løbet af 2012. Foto: Reese Marin

Vejrø får ny taxibåd - en finsk Targa 44

Øen Vejrø i smålandshavet får ny taxibåd i 2012. Det er Reese Marin i Aabenraa der skal levere den nye båd, til overfarten mellem Kragenæs på Lolland og Vejrø.

Af katrine bertelsen |

Den ny taxibåd er en Targa 44 med plads til 12 passagerer. Båden er indrettet som en bus med plads til 12 foruden skipper. Det fortæller Targa-importør Henrik Reese fra Reese Marin til minbaad.dk.

Det betyder at besøgende til Vejrø kan komme hurtigt og sikkert fra Kragenæs på Lolland til Vejrø i smålandshavet,  ca. 8 sømil på mindre end 30 minutter.

Nyerhvervelsen åbner mulighed for flere afgange til den smukke og idylliske ø i smålandshavet, som har helårs-åbent for smukke ø-oplevelser. Øens restaurant  er også et besøg værd, med et køkken der baserer sig udelukkende på øens egen råvarer.

Targaværftet Botnia Marin i Finland har i mere end 30  år været verdenskendt for deres produktion af Targa fritids og kommercielle motorbåde fra 23 - 44 fod.

De kommercielle Targa-både bruges blandt andet  af Politiet, redningstjenesterne, Farvandsvæsenet, havneopsyn, taxi mm. På Grønland har Targa bådene i mange år været brugt til  at sejle/bringe ferskvarer til de forskelllige bygder.

Fakta om TARGA 44

  • Længde: 14,36
  • Bredde.. 3,95
  • Dybgang. 1,10
  • Topfart. 39 knob.
  • Motorer: 2 x Volvo Penta IPS 600 D6 -435 HK (870 HK / 640 KW)

Reese Marin har i Danmark siden 1995 haft  en stabil succes med salg af Targa både til Fritid og Erhverv blandt andet solgte Reese Marin en Targa 31 til DANIDA som et hjælpe progekt til IRAK, hvor båden med stor succes  anvendes som opmålingsfartøj for uddybning af havne, som blev delvis lukket under krigen.

Kilde: Pressemeddelelse, Reese Marin

Motor
content-loader
content-loader
content-loader