Gå til hoved-indhold
Holdet består af skipper Joachim Aschenbrenner på 17 år samt gasterne Jonas Funk (22), Philip Aschenbrenner (21), Daniel Arildsen (19) og Sebastian Bennetsen (18).Kapsejlads
Holdet består af skipper Joachim Aschenbrenner på 17 år samt gasterne Jonas Funk (23), Philip Aschenbrenner (22), Daniel Arildsen (20) og Sebastian Bennetsen (19).

Aschenbrenner gør status på 24. plads i verden

Vendepunktet for matchrace-holdet, med 17-årige skipper Joahim Aschenbrenner kom til X-Yachts Gold Cup, hvor holdet deltog som den bærende del på en X-46. KDY-holdet oser af ambitioner.

Af Troels Lykke |

Minbaad.dk bragte inden 2011 sæsonen en artikel omkring målsætningen for Aschenbrenner Racing Team. Nu følger holdet op med en ny up-date.

Sæsonen startede svagt, både resultatmæssigt og rent sejladsmæssigt for holdet.

Det var tydeligt at den lange isvinter, og ændringer på holdet havde sat sit præg på niveauet, hvilket også afspejlede sig i forårets resultater, som ikke var til at skrive hjem om.

Sæsonen blev skudt i gang i starten af marts med et grade 2 stævne i Marseille. Her skulle holdet møde mange af verdens bedste matchrace-sejlere, og var derfor ivrige efter at få en smule træning inden stævnet.

Muggert og økse forgæves mod isen

Dette resulterede i at man kunne finde fire sejlere på Rungsted havn armeret med muggert og økse, i et desperat forsøg for at komme på vandet med meget is– et forsøg der efter en times hård kamp måtte opgives, og holdet måtte derfor drage til Frankrig uden at have været på vandet i næsten fire måneder.

Det skulle da også vise sig at være udslagsgivende, da holdet endte i den nederste del til dette stævne.

Resten af foråret bød bl.a. på to grade 2 stævner i Estland og Finland, samt tre grade 3 stævner, hvor den bedste placering var en 2. plads til Aker Brygge Cup i Oslo.

Alt i alt en skuffende første halvdel af sæsonen for holdet, som derfor var noget presset for at skaffe point i anden halvdel af året.

Vendepunktet på en X-46

Vendepunktet for holdet kom til X-Yachts Gold Cup, hvor holdet deltog som den bærende del på en X-46.

"Dette stævne gav os en masse timer sammen både på land og på vand, og vi formåede at få båden til at sejle rigtigt stærkt, hvilket gav os en masse selvtillid og erfaring, som vi tog med videre til efterårets matchracestævner" fortæller Joachim Aschenbrenner

Herefter blev efterårsæsonen kickstartet med holdets første grade 1 stævne, som blev afholdt i Pornichet i Vestfrankrig.

Holdet tog til stævnet for at få en masse erfaring, som de kunne bruge videre i de vigtige stævner i løbet af efteråret, og det skulle vise sig at give et rigtigt godt udbytte.

"Vi kom til dette stævne uden store resultatmæssige forventninger. Dog kunne vi hurtigt se at vi sagtens kunne være med på dette niveau, men samtidig oplevede vi også at det var meget små fejl, der kunne afgøre sejladsen. Vi fik derfor ikke det ønskede resultat, men følte samtidigt at det var meget små ting der skulle gå i vores retning, før vi virkelig kunne skabe gode resultater." fortæller Joachim videre.

Vandt ungdoms-DM igen

Dette skulle vise sig at være rigtigt, da holdet bare to uger efter hjemkomsten blev suveræne ungdomsdanmarksmestre, med kun 1 nederlag i hele stævnet, og herefter tog direkte til Europamesterskabet på Åland, hvor det blev til en 5. plads efter flere sejrer over hold i top 15 på verdensranglisten.

Resten af efteråret bød på yderligere tre grade 2 stævner, hvor det bl.a. blev til en 2. og en 4. plads, sølv til ungdomseuropamesterskabet, samt en sejr ved den svenske sæsonafslutning til grade 3 stævnet Autumn Cup i Göteborg.

"Alt i alt blev det en rigtig god sæson for os, hvor vi har haft en kraftig udvikling gennem sæsonen, og vi ser derfor frem til den kommende sæson, hvor vi for alvor satser på at skabe resultater til både grade 2 stævnerne samt forsøge at vise vores værd til grade 1 stævnerne" fortæller Joachim.

Danmarks 3. bedste matchrace-hold

Aschenbrenner Racing Team slutter sæsonen som Danmarks 3. bedste matchracehold som nr. 24 på verdensranglisten, hvilket er opnået gennem 17 stævner i 10 forskellige lande.

Bortset fra deltagelse i et World Tour stævne, formåede holdet, at opfylde alle mål i den målsætning der blev opsat før sæsonen.

"Invitationen til World Match Race Tour stævnet var i hus, men desværre havde vi ikke de nødvendige økonomiske midler til at tage den lange tur for det (stævnet var på Bermuda). Desværre dukkede muligheden for støtte til stævnet først op dagen efter vi meldte, at vi ikke kunne tage i mod invitationen, men vi håber på at vi stedet har stævnet tilgode i år!" afslutter Joachim.

Holdets målsætning for 2011 ses herunder, sammen med det realiserede resultat i parentes:

• Top 30 på verdensranglisten (24)

• Deltagelse i mindst 10 stævner (17)

• Deltage i mindst tre grade 2 stævner – (6)

• Kvalificere os til finalen i mindst tre stævner – (5)

• Vinde to stævner – (2)

• Deltage i et World Match Racing Tour stævne (0)

• Top 3 af danskere på verdensranglisten – (3)

Du kan følge holdet på deres hjemmeside www.danish-matchrace.dk

Eller på www.facebook.com/pages/Aschenbrenner-Racing-Team/112513922151762.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader