Gå til hoved-indhold
En klassiker kommer nu på danske hænder. Foto: deliteUdstyr
En klassiker kommer nu på danske hænder. Foto: delite

Schatz maritime ure og barometre bliver dansk

Det danske firma Delite har købt det tyske firma Schatz, der producerer maritime ure og barometre.

Af katrine bertelsen |

En 130-årig tradition for præcisionsinstrumenter bliver dansk, når produktionen af Schatz maritime ure og barometre flytter til virksomheden Delite i Måløv. Her har man allerede i en årrække importeret de tyske instrumenter.

Produktionen af Schatz ure startede i 1881 i Schwarzwald og 10 år senere kunne urmager August Schatz smykke sig med titlen hofleverandør til Storhertug Frederik af Baden. Herhjemme blev Schatz instrumenterne først for alvor kendt i 1960’erne, da urmager Erik Sandahl Sørensen i Lyngby begyndte at importere dem.

- Der er mange fine detaljer ved Schatz urene, men det, de fleste hæfter sig ved, er nok, at det slår sine timeslag i ”glas”, siger Poul Brandt Jensen, Delite.

- Skibsurene, barometrene og hygrometrene fra Schatz har været uhyre populære herhjemme siden 60’erne. Da chancen bød sig for at få produktionen hertil, greb vi den straks. Det giver os en mulighed for at videreføre den over 130 år gamle tradition for tysk kvalitet, som kendetegner Schatz.

Huse og værker til urene vil fortsat blive produceret i Tyskland, mens samlingen sker i Måløv. Delite overtog Schatz ure i april i år og har siden arbejdet på at udvide kapaciteten i Måløv, så produktionen kan starte til august.

Delite har eksisteret siden 1996 og er kendt for sit sortiment af olielamper, ure og barometre, bl.a. stormglasset.

Læs mere på Delites hjemmeside

Kilde: Pressemeddelelse, Delite

Motor
content-loader
content-loader
content-loader