Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Her ses Jesper Bank i en Farr 400 under Rigtig Race i Rungsted. Foto: Troels Lykke

Klubber kan booke gode råd af Big Boat-vinder

Sejlklubber kan få en gratis medlemsaften med gode råd fra en af Elvstrøm Sails William Friis-Møller, som netop har vundet Danish Big Boat Series.

Af Troels Lykke |

Hen over vinteren får medlemmer af de danske sejl- og specialklubber nu mulighed for at høre, hvad den til tider kontroversielle sejler har på hjerte, når han stiller op til et foredrag, som både henvender sig til tur- og kapsejlere.

Det skriver Elvstrøm Sails i denne pressemeddelelse.

Over to gange en time giver han gode råd om den korrekte tuning af riggen, trim af sejl og de nyeste produkter fra Elvstrøm Sails – blandt andet de superhurtige FatFurl rullesejl (du læste rigtigt…), som vandt Tjørn Rundt 2012.

Den ingeniør-uddannede sejler vil i sit oplæg fortælle om de teoretiske overvejelser og praktiske erfaringer, som udgør hans sejlmæssige værktøjskasse, som har givet ham adskillige sejre i IMX40- og Scankap-klassen.

Vinder af Big Boat 2012
Sæson 2012 har været en lang vinderstribe for William Friis-Møller.

Med  EPEX-sejl på sin IMX40 har han vundet Danish Big Boat Series med besætning  og Two-Star Race med et radikalt anderledes sejl-setup end konkurrenterne: Et radikalt anderledes forsejl og en syv meter lang spilerstage.

- For mig er Two-Star sejlads det nye sort: Det kræver blot to mand, det er spændende og krævende for alle ombord, det stiller store krav til ens færdigheder. Har man en god makker, det rigtige trim, en god sejlgarderobe og et korrekt maste-setup, er man klar til kapsejlads. Mere kræver det ikke, forklarer Friis-Møller.

Når han ridser det op på den måde, lyder det nemt at vinde. Men har tænkt over det meste og fundet system i tingene.

Praktiske oplysninger:

- Foredraget er gratis for danske sejl- og specialklubber, og William skal bookes senest fire uger i forvejen.
- Foredraget varer to timer, og der vil være fotos, illustrationer og en pause undervejs.
- Send mail til wfm@elvstromsails.com eller ring 73 62 48 03 og aftal en dato for et arrangement i din sejlklub.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader