Se hvem sportschefen nu satser på - OL-bådtype koster 1,5 mio. kr.
OL-sejladsens største danske skuffelse, blev 470erne, Henriette Koch og Lene Sommer, der tog en 16. plads. Se hvilke bådklasser Thomas Jacobsen nu satser på mod Rio i 2016.
Matchrace-kvinderne Meldgaard, Gramkov og Boidin havde ganske få regnet med gik blandt de otte bedste ved OL og det skete som bekendt ikke.
Men både Starbåden med Hestbæk og Olesen og 470erne med Koch og Sommer, havde sportschefen Thomas Jacobsen, regnet med gik i medal race her i Weymouth, hvor vi stadig befinder os.
Men Starbåden blev nummer 11 og 470erne nummer 16. Og det får nu konsekvenser for de ellers skrappe 470-kvinder.
- Jeg mener at det var det mentale, der gjorde at sejladserne blev forkrampet for 470 og Star-sejlerne, sagde Thomas Jacobsen i går til minbaad.dk.
Laser, Laser Radial, 49er og 49erFX
Ifølge jp.dk indstiller sportschefen til unionens bestyrelse, at man frem mod det kommende OL samler kræfterne om fire bådklasser: Laser (mænd), Laser Radial (kvinder), 49’er (mænd) og den nye 49'erFX (kvinder).
- Vi kan ikke gå efter alle typer i Danmark, for så mange penge har vi heller ikke, siger han til ritzau.
- Det koster halvanden million kroner om året at satse på en bådtype. Men det koster måske kun to millioner at have fem både i samme klasse, fordi det meste går til lønninger til trænere.
- Derfor er vi som forholdsvist lille forbund nødt til at koncentrere vores satsninger, selv om vi naturligvis også kigger efter, hvilke både, der ellers kunne være i spil, siger Thomas Jacobsen.
Nacra 17 til mix - hvem byder ind?
Han håber, at nogen byder ind på den nye katamarantype Nacra 17, som bliver en mixklasse, og så er han spændt på at se, hvordan kiteboarding, der afløser windsurferen RS: X, udvikler sig de kommende år, nu hvor det er blevet en olympisk disciplin.