Gå til hoved-indhold
Havne
Middelfart Marina er farlig at falde i.

Mange marinaer er stadig livsfarlige uden stiger

- Jeg blev rystet over, hvor lidt mobil, man er med lange underbukser, almindeligt tøj og sejlertøj udenpå, siger Ulrik Ditlev Jensen, der faldt i Middelfart Marina. To mænd fik ham op.

Af Troels Lykke |

Hvis en sejler falder i vandet i en marina, risikerer han at drukne, fordi han ikke kan redde sig selv op på kajen. Der er ofte ingen stige, hvor man kan kravle op - eller også er stigen så langt væk, at man ikke kan nå hen til den.
 
Det skriver Fyens Stiftstidende.
 
Den situation oplevede Ulrik Ditlev Jensen, da han gled på sin båd og faldt i vandet i Middelfart Marina.
 
- Jeg blev faktisk noget rystet over, hvor lidt mobil, man er med lange underbukser, almindeligt tøj og sejlertøj udenpå, siger Ulrik Ditlev Jensen.
 
To mand fik dog reddet sejleren op af vandet.
 
- Jeg har jo selv et ansvar, det ved jeg godt, men jeg har fundet ud af, hvor vigtigt, det er, at den nærmeste stige ikke er for langt væk, og at den er til at få øje på, siger Ulrik Ditlev Jensen.
 
Hos Trygfonden Kystlivredning ser man gerne flere stiger i danske havne.
 
- Det virker helt banalt, at en stige kan redde ens liv, men det kan den altså, siger Erik Bech, chef for Trygfonden Kystlivredning.
 
Men i mange havne mangler der stiger og redningskranse, fordi der ikke findes ikke nogen regler eller bare anbefalinger for sikkerheden.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader