Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Foto: snv.dk

Nations Cup sejles i Middelfart i 2013

ISAF har peget på Middelfart som vært for matchracernes VM for landshold, Nations Cup 2013. Seks klubber søgte om at få stævnet.

Af Troels Lykke |

Middelfart blev udvalgt blandt seks bejlere.

Fra 6.- 10. august næste år vil topsejlere fra hele verden – og af begge køn - strømme til den nordvestfynske by for at dyste om medaljerne ved Nations Cup.

”Det er helt vildt! Vi er meget glade og stolte over, at vi er blevet valgt som vært. Fem andre byer havde også budt på eventen, så det er virkelig et scoop, der vil sætte Middelfart, Trekantsområdet og Fyn - ja, hele Danmark på verdenskortet - både inden for sejlsport og som rejsemål,” siger Søren Laugesen, der er stævneansvarlig hos Match Racing Denmark.
 
Havnemiljøet ved Middelfart Marina og farvandet i Fænøsund vil danne rammen om den prestigefyldte event, der senest blev afviklet i 2011 i Sheboygan (USA) og 2009 i Porto Alegre (Brasilien).

”Middelfart er et af de få steder i verden, hvor man råder over så mange ens både, at både herre- og damehold kan sejle på samme tid i to forskellige bådtyper og på to baner. Så der er ingen tvivl om, at vi her har en helt unik fynsk facilitet, som er meget attraktiv internationalt. Og så har vi jo sammen med Match Racing Denmark, Middelfart Kommune og Sport Event Denmark opsamlet rigtig meget god erfaring fra EM i 2009,” siger Erik Juhl Mogensen, eventchef i Udvikling Fyn A/S. 

Fra Melbourne til Middelfart

Nations Cup-finalen har plads til 16 damehold og 16 herrehold. I alt vil op mod 200 således deltage aktivt i sejladserne i Middelfart, og verdens bedste matchracesejlere vil det næste års tid kæmpe for at være blandt disse ved kvalificerende stævner rundt omkring i hele verden. 

På den måde kommer Middelfart på alles læber som sejlsportsmekka i stil med Melbourne, Auckland og San Diego.

Eventen er organiseret direkte hos ISAF og rangerer på det højeste internationale prestigeniveau, det såkaldte ISAF Grade 1. Dermed er eventen væsentligt mere betydningsfuld inden for international sejlsport end verdens- og europamesterskaber i ikke-olympiske samt til dels olympiske klasser. 

Fastholder relationer til ISAF

Eventen medvirker således i høj grad til at fastholde og yderligere udbygge Danmarks tætte relationer til ISAF, hvilket har stor værdi ved fremtidige ansøgninger om sejlsportsbegivenheder, fx EM 2015 for alle olympiske klasser.

”Sejlsportsevents er blevet et varemærke for Danmark og med mange virkeligt flotte events på CV’et er Danmark nu højt oppe i de internationale arrangørers bevidsthed. Matchrace for kvinder er på programmet ved OL i London, og disciplinen er dermed genstand for stor international opmærksomhed. Sammen med Match Racing Denmark, Middelfart Kommune og Udvikling Fyn A/S sætter vi nu fulde sejl på Nations Cup 2013 Grand Final,” siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader