Gå til hoved-indhold
Test
Med en 150 hk Yamaha-motor koster båden ca. 450.000 kr

Merry Fisher 755: Fransk multiværktøj til søs

Topfarten blev målt til 30,8 knob, hvilket må siges at være alt rigeligt for en lystfiskerbåd. Vi testede båden i Frankrig.

Af Troels Lykke |

Vejret i Danmark er ofte regnfuldt og blæsende. Her passer den nye Jeanneau Merry Fisher 755 Marlin virkelig godt ind. Båden har nemlig et styrehus, hvor man både kan styre båden fra og spise inde. Båden kan derfor bruges året rundt.

Efter min opfattelse er båden helt klart til lystfiskeren, der gerne vil sejle med drengene den ene dag og familien den næste. Jeanneau forkæler nemlig lystfiskeren med denne båd. Det skriver Troels Lykke for BådNyt.

Agter har designeren placeret et låg, hvor man kan partere fisken, og ved siden af er en vask, hvor man kan skylle fisken eller opbevare den levende. En agterbænk er der også, hvor fiskeudstyr kan være, eller bænken kan helt flyttes, så man bedre kan komme til at fiske.

I bunden af båden er der et rum, hvor fiskegrej og andet også kan opbevares, og i siderne og agter er der holdere til fiskestænger.

Lystfiskerne har også mulighed for at fiske fra siderne, der er tilpas brede til, at man kan fiske derfra eller fremme på fordækket, hvor der også er en lille bænk, som man kan sidde på.

Der er dermed ingen tvivl om, at Jeanneau lytter til deres kernekunder, der åbenbart fisker meget. De har med andre ord skabt et slags sejlende multiværktøj.

To modeller
Merry Fisher 755 fås også i to modeller – en Comfort og en Fishing. Det var den sidstnævnte, vi testede i Cannes. Begge har skydedøre i siderne, men i komfortmodellen er der ikke en skydedør agter, da man i stedet har placeret en sofabænk helt agter i styrehuset.

Begge modeller har stole fremme i styrehuset, der kan vendes rundt, så der kan spises ved et lille bord, der hentes ned fra ruftaget og er placeret ved en støtte.

I alt kan der, med lidt god vilje, sidde fire personer i det lille styrehus. En lille vask og et køleskab, der er ekstraudstyr, er også i styrehuset, hvor der er pæn ståhøjde. Man sidder godt, og udsynet er helt fint, 360 grader rundt. Kortplotteren er imidlertid placeret lidt for lavt, så man har svært ved at se den under rattet.

Lys og luft er der rigeligt af med tre skydedøre og en luge i toppen af ruftaget. Lys er der imidlertid ikke meget af nede i kahytten, hvor to personer på 1,90 meter akkurat kan ligge.

Et transportabelt toilet så vi også i den lave kahyt, hvor ståhøjden kun gælder for børn. Det er nede om læ, hvor man mindst har lyst til at være, derfor begrænser båden sig typisk også kun til en weekendtur.

Rask, let sag
Båden, der ikke just ligner den hurtigste båd i havnen, med det oprejste styrehus, vejer kun 1.650 kg uden motor, og derfor kom den op at plane på det flade vand på 12 sekunder, når vi gav fuld gastil den 150 hk Yamaha-motor.

Da vi skar bølgerne, skar båden fint igennem, uden at alt rystede om bord. Den del ved Jeanneau godt, at dens kunder hurtigt kan blive trætte af. I styrehuset blev målt 74 decibel, da vi sejlede lidt over 20 knob, vel at mærke, når alle skydedøre var lukket.

Den støj er acceptabel. Det hjælper også at have en påhængsmotor på, frem for en indenbordsmotor, hvor rystelserne lettere forplanter sig i skroget. Da jeg svingede båden skarpt med 20 knob, var der ingen kavitering med luft ved skruen, med andre ord, har motoren et godt greb i vandet.

Marchhastigheden for Merry Fischer 755 Marlin ligger på 21,5 knob med 4.000 omdrejninger, her bruger motoren 1,36 liter benzin pr. sømil. Topfarten blev målt til 30,8 knob, hvilket må siges at være alt rigeligt for en lystfiskerbåd.

Meget båd for pengene
Som produktionsbåd fra et af verdens største værfter er der som regel en garanti for, at bådens pris ligger i den lave ende.

Med en 150 hk Yamaha-motor koster båden ca. 450.000 kr., hvilket er en god pris for en lille, praktisk båd. I den pris får man også et kompas, kogeapparat, elektrisk lænsepumpe og en vask.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader