Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Den russiske kaptajn, som fik lov til at aflevere en blodprøve fredag morgen. Den viste en promille på 2,18, og det var vel at mærke adskillige timer efter hændelsen.

Stangstiv skipper blev vækket med helikopter

Helikopteren flyver op på siden af skibet og lyser kaptajnen lige ind i hovedet. Han sidder og er faldet i dyb søvn i en stol”, siger vagtchef Boye Rasmussen fra politiet. Skib var på vej ind på Sjællands Odde.

Af Troels Lykke |

Søværnets Operative Kommando observerede lidt over midnat torsdag, at Danica Hav sejlede mistænksomt tæt ved land. Da det ikke var muligt at komme i forbindelse med skibet, blev en redningshelikopter sendt i luften.

”Helikopteren flyver op på siden af skibet og lyser kaptajnen lige ind i hovedet. Han sidder og er faldet i dyb søvn i en stol”, siger vagtchef Boye Rasmussen fra Midt- og Vestsjællands Politi, til Ritzau.

En redder blev sat ned på skibet for at få liv i den fulde kaptajn, mens coasteren havde direkte kurs mod Sjællands Odde.

”Han suser op på dækket og forsøger at vække kaptajnen. Men det lykkedes ikke. Kaptajnen falder ligeså hurtig i søvn, som han kan få liv i ham”, siger vagtchefen.

Redderen fik i stedet vækket en styrmand, som nåede at få vendt skibet få minutter før, det ville have stødt på grund.

Den russiske skipper havde en promille på 2,18, målt efter hændelsen.

Danica Hav, der sejler med skrot, var i ballast på vej fra Sverige til Lübeck. Coasteren er indregistreret på Bahamas.

Kilde: Nordvestnyt.dk

Motor
content-loader
content-loader
content-loader