Gå til hoved-indhold
Det er sjældent at skaden bliver helt så slem som til Maxi Yacht Rolex Cup i 2011. Foto: Ingrid AberyKapsejlads
Det er sjældent at skaden bliver helt så slem som til Maxi Yacht Rolex Cup i 2011. Foto: Ingrid Abery

Protester kan betale sig

Mange vælger ikke at lægge en protest i en kapsejlads, selv om der er sket skader på båden. Det kan have afgørende betydning for, hvis forsikringsselskab der skal betale.

Af katrine bertelsen |

Vi kender det alle sammen. Det hele går lidt for hurtigt, og der sker en kollision. 

Modparten påtager sig rask væk skylden, men der bliver ikke lagt en protest. Skaden bliver indberettet til forsikringsselskabet, men pludselig er modpartens hukommelse meget dårlig, de husker måske endda episoden omvendt og vidnerne er væk.

Hvis forsikringsselskab kommer til at betale… Sandsynligvis dit. Og der er jo også en selvrisiko, hvor du skal til lommerne.

Ibsen: Godt at lægge protest for alle parter

Dan Ibsen fra Dansk Sejlunion, der selv er aktiv kapsejler siger.

- Det er godt for alle parter, at der bliver lagt en protest. Kendsgerningerne bliver fastlagt og skyldspørgsmålet afklaret. 

De fleste forsikringsselskaber bruger nemlig protestafgørelsen som grundlag for  at fastlægge, hvem der var skyld i skaden. 

Sven Holmbo Sørensen fra Topdanmark fortæller, at det forsikringsselskaberne normalt er glade for at have en protestafgørelse og forklaringer, og de bliver brugt når skyldspørgsmålet skal afklares.

Dækker din forsikring når du kapsejler

Enkelte forsikringsselskaber forsikrer ikke kapsejlende både. Når du tegner en forsikring på båden, så husk at kigge betingelserne grundigt igennem, for at se om du er dækket, også i kapsejladser. 

Der har være enkelte sager, hvor forsikringsselskabet har forsøgt at afgøre skyldsspørgsmål efter søvejsreglerne. Og det dur jo ikke, hvis skaden er sket under en kapsejlads.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader