Gå til hoved-indhold
Skal hunden med på tur, så husk vesten. Foto: designforpets.dkTur
Skal hunden med på tur, så husk vesten. Foto: designforpets.dk

Pas på din hund – især på sejlturen

Mange tursejlere vil ikke undvære at have hunden med på tur. Men der er visse forholdsregler der skal overholdes, hvis turen skal blive god – også for hunden.

Af Troels Lykke |

Mange tager hunden med på sommerturen. Hvor sikkerheden er i top når det gælder os selv, skal man også huske hunden og dens behov.

- Nummer et er selvfølgelig en redningsvest med håndtag i ryggen. Selv om hunden er en fremragende svømmer, overlever den næppe at ryge over bord langt fra land uden vest, siger dyrlæge Jørgen Mikkelsen fra Åbyhøj Dyreklinik til dinby.dk.

Kajsyndromet

- Jeg ved, at nogle sejlere lærer hunden at urinere om bord, men mange holder sig hele dagen, siger dyrlæge Jørgen Mikkelsen. Når land er i sigte, står hunden klar til at springe i land for at få lettet blæren.

- Det er her, man skal være på vagt. Det sker, at hunden tager springet i land lidt for tidligt. Det kan medføre, at bugen rammer kajkanten. Er blæren spændt til bristepunktet, holder den ikke til slaget mod kajkanten, og blæren kan sprænges.

Man betegner denne tilstand som ”kajsyndromet”. En af udfordringer er, at der ofte går et stykke tid, inden man opdager, at der noget galt, og hunden skal opereres. Så, hold hunden i snor og hjælp den fra borde, så den kan få lettet blæren på rette vis, slutter dyrlæge Jørgen Mikkelsen.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader