Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
470 besætning i problemer.

Rindom fører OL-udtagelse trods hul i Laser

På en kaotisk dag leverede Laser Radial-sejler Anne-Marie Rindom en stærk præstation der resulterer i et solidt forspring i OL-udtagelsen. 49er-udtagelse er status quo.

Af Troels Lykke |

World Cup-stævnet i Hyeres har været ramt af store forsinkelser, i takt med den blæsende Mistralvind har sendt sejlerne på land. 

Tirsdagens start var derfor rykket frem og det gav en meget lang dag på vandet for især Laser Radial-pigerne. Det skriver DS til pressen.

"Det var en kaosdag med alt for mange timers venten. Vi brugte 8 timer på vandet og konkurrerede kun i to af dem," forklarer en tydeligt træt Anne-Marie Rindom efter den udmattende dag.

Se video fra stævnet

Gennemfører med hul i båden
Det kræver stor mental styrke at præstere optimalt under de vilkår - noget Horsens-sejleren mestrede med en første- og tredjeplads i dagens sejladser. Alligevel var det tæt på, at sidste sejlads aldrig var blevet gennemført af danskeren.

"2 minutter inden starten brager en båd ind i mig. Jeg kan ikke se hullet i skroget og gennemfører sejladsen. Først inde på land ser jeg vandet fosse ud af båden og tænker, at den også var lidt tung at sejle til sidst," fortæller Anne-Marie Rindom, der fik lappet båden sammen på land.

Et godt øje til konkurrenterne
Med tirsdagens topresultater har Anne-Marie Rindom sejlet sig i top 10 og udbygget sin føring i OL-udtagelsen med 20 point til MaikenSchütt. Trods det komfortable forspring slækker Rindom ikke på kontrollen:

"Indtil videre har det været næsten umuligt at følge konkurrenterne, men onsdag lover de mindre vind, og så vil jeg da holde lidt ekstra øje med dem. Jeg står i en god position, så jeg fortsætter også taktikken om at sejle stærkt i fejlet - det virker godt."

Status quo i 49er-udtagelsen
De danske 49ere leverede tirsdag fornuftige resultater i dagens enlige sejlads, men rykkede dog ned i det samlede resultat. 

Allan Nørregaard og Peter Lang udbyggede deres forspring i den samlede stilling med et par point til Jonas Warrer og Søren Hansen. Det ændrer dog ikke på den tætte 49er-udtagelse, hvor der er status quo med ét points forspringet til Nørregaard/Lang.

Danske placeringer efter tirsdagens sejladser

49er
8. Peter Krüger og Nicolai Thorsell
9. Allan Nørregaard og Peter Lang
11. Jonas Warrer og Søren Hansen
34. Jonathan Bay og Christopher Thorsell
39. Niels Joachim Gormsen og Anders Thomsen
41. Mads Emil og Christian Peter Lübeck

Laser Radial
9. Anne-Marie Rindom
22. Alberte Holm Lindberg
25. Maiken Foght Schütt

RS:X herre
30. Sebastian Fleischer
38. Lars C. Pedersen
47. Kim Braad Carlsen

Laser
24. Thorbjørn Schierup
34. Mads Bendix

Star
7. Michael Hestbæk og Claus Olesen
10. Benny Andersen og Mogens Just

470 damer
11. Henriette Koch og Lene Sommer

Finnjolle
25. Kaspar Andresen

Matchrace
Lotte Meldgaard, Susanne Boidin og Tina Gramkov - 3 sejre - 7 nederlag

Motor
content-loader
content-loader
content-loader