Gå til hoved-indhold
Fantastisk vejr i går, nu blæser det voldsomt på Gran Canaria. Foto: Charlotte AndersenKapsejlads
Fantastisk vejr i går, nu blæser det voldsomt på Gran Canaria. Foto: Charlotte Andersen

216 både i cruisingfelt udsatte start i dag over Atlanten

Charlotte Andersen starter først med cruisingbådene i Atlantic Rally Racing på tirsdag, da et lavtryk befinder sig på Gran Canaria. Racing-felt er startet. Ny blog fra Charlotte.

Af charlotte andersen, Gran Canaria |

I går til skippermøde fik vi at vide at der var et kæmpe lavtryk på vej....det smed også lige ordet cyklon ind for lige at smide et wildcard.

Det blev meddelt at bådene i Racing Division i ARC skulle sejle i dag uanset og at cruising division selv måtte afgøre om de ville tage afsted eller ej.

Det skriver 32-årige Charlotte Andersen fra Svanemøllen. Hun sejler med på en 51 fods sejlbåd, Skylark med startnummer 105..

I morges besluttede vores skipper endeligt at vi ikke skulle afsted, hvilket jo nok er en virkelig god beslutning i betragtning af at vi ville skulle krydse i virkelig hård vind i lang tid.

Men omvendt er det altså også noget af et antiklimaks at skulle side og se på at racingbådene sejler ud.

Racingbåd kom retur

Der er dog  nogle af racingbådene som blot har været ude og krydse startlinien og faktisk kommer en af dem ind lige nu, da de er i Racing Division var de nødt til at starte, fordi de ellers ville være nødt til at trække sig helt. 

Ud af de 220 cruising både er der kun 4 som er startet. Så udover at det er totalt fjollet at sejle lige ud i en potentiel storm med regn og torden så er det også klart at foretrække at sejle sammen med resten af deltagerne.
 
Stemningen i havnen har skiftet totalt og er nu meget mere flad, hvilket jo giver meget god mening... man er jo ikke kommet til Gran Canaria for at sidde på en båd som ligger stille i havnen!

Vi har brugt en del tid på at gennemgå sikkerhedsudstyr og skifte forsejl til et mindre, da der vist stadig kommer til at være masser af vind på tirsdag, men i modsætning til nu vil den komme fra den rigtige retning, så det kan man jo ikke klage over.

Men så kan jeg se Forbrydelsen

Ifølge de kloge ville vi ikke vinde det store ved at sejle ud i dag, dels ville vi måske nå det halve af hvad vi ellers ville have nået og dels ville der være en ret stor risiko for at noget af besætningen ville blive dårlige fra start af.
 
Så selvom jeg faktisk synes at Skipper Dan har taget den helt rigtige beslutning så er der ikke noget overhovedet ved at ligge i havn på Gran Canaria, men hellere det end at ligge ude på Atlanterhavet og sejle mod vinden!

Det eneste positive er at jeg kan nå at se det sidste afsnit af forbrydelsen :)
 
Sejlerhilsner fra en lidt sur Charlotte

Charlotte ses her til højre med veninder. Arkvifoto
 

Motor
content-loader
content-loader
content-loader