Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Arrangørerne Mads Christensen, Trine Fabienke og Casper Engen Peetz.
Kapsejlads
Starten er gået til ØRC 2012.
Kapsejlads
Lakridspiber er et fast indslag.
Kapsejlads
Lidt koldt med grønne "lederhosen", men pæne ben!
Kapsejlads
Trine Fabienke og matroserne.

Årets ØRC var en fest - se sjove fotos

Stemningen kogte ved dette års ØRC, hvor mere end 48 besætninger deltog og bidrog til den store fest med over 220 festlige sejlere fra Øresunds klubberne. Se fotos.

Af katrine bertelsen |

 - Vinden var god  – en lænser for spiler hele vejen til Malmø – sportsånden i top og arrangementet krydret med røgmaskiner og guirlander, moleøl og maritimt slik - skotske letmatroser og tyroler-besætninger, mens der blev kæmpet til vands og til lands, for at følge op på sidste års ØRC.

Storstilet afgang

For tredje år i træk løb ØRC af stablen, og det så flot ud da de de 48 besætninger med udklædte sejlere gik af sted fra startlinjen ud for Hellerup Havn, lørdag d. 22. september kl. 14.

Med ca. 8 s/m lige i nakken, var der skub på sejladsen med spiler og trapez, og de fleste besætninger blev ”truttet” i mål allerede indenfor 2 timer, og var dermed klar til moleøl og præmieoverrækkelse på kajen i Malmø.

De mange sejlere i alderen 6 -76 år sludrede og grinede ivrigt, mens der blev serveret ”bobler”, øl, vand og maritim slik i alle variationer, og nogle deltagere konstaterede smilende: ”Er det her en vingummi vandmand? – og det her en skum tang?” – mens de tog et hiv af lakridspiben og skålede med sidemanden.

Præmieoverrækkelse med særlige hæderspriser

Præmieoverrækkelsen foregik med megafon på havnen, hvor der var var præmier til de 10 første sejlere og adskillige særpriser til skippere og besætninger der på særlig vis havde udmærket sig på mere eller mindre heldig vis.

Vinderne var:

  • 1. Xigurd, X-79 - Rune Carbuhn Andersen
  • 2. Ciox, X-99 - Ulf Ingerslev
  • 3. Najaden, X-302 - Niels Sørensen

Og i de mere skæve præmiekategorier - dem med de grimme malerier, plastikfisk og andet gøgl som præmier var:

  • ”Største fisk”, Swan 45 – Erik Berth
  • ”Bedste Start”, X-46 – Steen Toftebjerg
  • ”Sidste båd i mål”, H-Båd - Michael Lund
  • ”Bedste udklædning”, Hanse 430 - Tomas Toft
  • ”Fighter of the year”, spækhugger- Søren Konstante Nissen
  • ”Godt sømandsskab” i form af mest deltagende båd til ØRC, First 34,7 – Jørgen Krogh

Fest og afterfest

Efter eftermiddagens moleøl var stemningen på kogepunktet da de mange sejlere satte sig til bords til middagen på ”Årstiderne – by the sea”, og der kom gang i de svenske og danske viser da Mads ”Blærerøv” Christensen og mange andre, sang for i grønne bukser fra ØRCs nyetablerede sanghæfte. Og som en deltager skød ind: ”så var det nok mere sjovt end kønt” men sjovt var det.

Efter middagen var der dans og herefter afterfest på bådene, hvor der var gang i fadølsanlæg, ny monterede slush ice-maskiner og blendere, mens dansen tog fat over og under dæk i skæret af løbelys, disco kugler og kulørte lamper til den lyse morgen.

Rask vind hjem og friske idéer til ØRC 2014

Brugte besætninger med ømme hoveder, sejlede alle tilbage mod kongeriet søndag formiddag, hvor vinden med ca. 10 s/m for kryds bød de trætte sejlere på en ekstra lille prøvelse, inden de kunne komme hjem i køjen efter en festlig weekend på rally.

Ét kan vist slå fast – og det er, at Øresund Rally igen i år har formået at tilføje lidt frisk blod og fjollede tiltag til dansk kapsejlads, som tilsyneladende bifaldes blandt Øresundsregionens sejlere og bidrager til at føre folk sammen på tværs af alder, bådtype, klub og sejlkundskaber – og til en festlig afslutning på sæsonen.

Vi ser frem til endnu et festligt ØRC i 2013 – og hører allerede nu rygter om mere gøgl, tungere middag og flere skæve indslag.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader