Gå til hoved-indhold
Kort Nyt

Yamaha giver den gas på udstilling i Fredericia

Danskerne downsizer, når det gælder nye biler, og den tendens ses også på bådmarkedet, oplever Yamaha Motor Scandinavia.

Af Troels Lykke |

Der bliver en masse spændende nyheder at se og opleve, når Yamaha Motor Scandinavia byder velkommen på standen under Boat Show 2013 i Fredericia.

- Bådmarkedet er lidt presset i øjeblikket, det er ikke nogen hemmelighed. Men lige som danskerne har kastet deres kærlighed på små, prisbillige biler, så er der også god aktivitet omkring småbådene. Og i dette segment, op til cirka 250.000 kroner, står vi meget stærkt, fortæller markedschef Preben Hansen.

Som noget nyt bliver det anerkendte norske mærke Pioner genintroduceret på det danske marked. Pioner står stærkt på hjemmemarkedet med cirka 1600 solgte både årligt, og nu kan det danske publikum altså også stifte bekendtskab med bådene.

Svenske Cresent

- Vi præsenterer naturligvis også modeller fra svenske Crescent, som har været en anerkendt aktør på markedet i mere end et halvt århundrede, samt de lækre sportsbåde fra finske Yamarin. Endelig glæder vi os til at præsentere en spritny Danmarkspremiere, nemlig Finnmaster Pilot 7.0, som vi venter os meget af.

- Der er tale om en syv meter lang helårsbåd til lige under 500.000 kroner. Den er praktisk og fleksibel og kan bruges både til aktiviteter og udflugter, beretter Preben Hansen.

Yamahas bådmotorer sidder på omkring en tredjedel af markedet, og der kommer naturligvis også nyheder på den front.

- Vi introducerer en speciel aktivitet på 4, 5 og 6 heste. Salget af bærbare motorer er eksploderet, desværre blandt andet på en kedelig baggrund, nemlig de mange tyverier, der sker af bådmotorer.

- Disse motorer kan du tage med hjem i bagagerummet, og som en smart feature eksklusiv for Yamaha kan de lægges, som man vil, uden at de lækker olie eller andet i bagagerummet, forklarer markedschefen, som tilføjer, at de største motorer i dag også fås med startspærre.

Vandscootere er blevet lovlige

Brugen af vandscootere blev lovligt i hjemlige farvande i foråret, hvilket kom lidt bag på branchen. Men på Boat Show har Yamaha fuld fokus og masser af tilbud på dette nye område.

- Vi viser blandt andet en fuldt sejlklar vandscooter med 110 hestes motor med startspærre til 89.000 kroner. Den er både lynhurtig og sjov – og økonomisk, hvis man skal på længere distancer; ved cruisinghastighed bruger den kun 11 liter brændstof i timen, oplyser Preben Hansen.

Han glæder sig også til at præsentere Yamahas flagskib på vandscooter-siden, hvis 1,8 liters motor bringer fartøjet fa nul til 30 knob (cirka 56 km/t) på blot 1,6 sekunder!

Kom og sejl vandscooter

På standen kan man i øvrigt også finde information om nogle ”Kom og sejl”-dage, hvor Yamaha rundt om i landet vil demonstrere deres vandscootere.

- Så det er længe siden, vi har haft SÅ mange fede nyheder med på messe, og vi glæder os meget til Boat Show i Fredericia, som i vores optik er Danmarks klart bedste bådmesse, slutter markedschefen.

Boat Show 2013 finder sted over to weekender 22.-24. februar og 1.-3. marts 2013 i MESSE C Fredericia.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader