Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Høghen foran pressen i dag. Foto: Lykke
Kapsejlads
Ben Ainslie virkede ikke presset i dag.

Ben Ainslie: I to sejladser kan der ske meget

Godt nok har Jonas Høgh-Christensen vundet de senest seks sejladser over Big Ben, som han kaldes i England, men der er fire sejladser tilbage før medal race. Interview med stjernerne.

Af Troels Lykke |

Jonas Høgh-Christensen sejlede en 1. og en 2. plads hjem i dag, mens den fire år ældre Ben Ainslie på 35, tog en 4. og en 3. plads.

Ben Ainslie er nu belastet af ti point mere en danskeren, ses på resultatlisten fra OL.

Set med danske øjne, var Ben Ainslie (desværre) ikke på nogen måde knækket, da vi mødte ham i dag på havnen i Weymouth.

- Jeg er ikke så gal på mig selv, som jeg var i går, og kommer der to sejladser i let vind, så kan stillingen hurtigt ændre sig, sagde Ben Ainslie, der var lettere irriteret over en journalists spørgsmål om han stadig kunne nå Jonas Høgh-Christensen.

Fire sejladser tilbage

Faktum er da også, at der er fire sejladser tilbage, der sejles torsdag og fredag, før medal race sejles på søndag. I morgen er der hviledag for Finnjollerne.

- Jeg havde en god dag, men det havde Jonas også, han er i sit livs form, og han er virkelig god til at ramme vindspringene rigtigt, siger Ben Ainslie.

Til gengæld lavede Jonas Høgh-Christensen en fejl i anden start, da han troede han havde tyvstartet, alligevel blev han nummer to i den sejlads, men allerede ved første opkryds rundede han som nummer fire.

Så var det Jonas' tur til at tage ordet. Han talte højt og tydeligt, smilede - med god grund - og tog atter kegler hos os journalister - også hos de engelske, der nu kalder ham for den Farlige Dansker, en mente at han ligner en viking med det store skæg.

- Der er fire sejladser tilbage, men indtil nu er tingene faldt godt på plads for mig, og jeg er overrasket over at have slået Ben i seks sejladser, siger danskeren.

Ben har testet 50 master

Hvad siger du til din mast, Jonas, er den hurtig, spørger vi. Og foran hele pressen siger han bramfrit:

- I et år har vi testet 5 master, vi har et lille budget, mens Ben har testet 50 master, det har vi ikke kunnet gøre, siger danskeren, er afvisende, men smilende, ikke vil bekræfte om hans maste fra Concept bøjer mere i toppen end Ben Ainslies Wilke-mast. 

Træner er tilfreds

Kristian Kjærgaard forklarer til minbaad.dk, at ham og Jonas følger deres rutiner selvom de fører OL.

- Jeg siger til Jonas mellem sejladserne, at han skal fokusere på sin egen opgave, han kan ikke kontrollere konkurrenterne. Vi har de daglige rutiner på land og vand, det er sådan at vi har det godt med det.

Ben Ainslie taler om at der hvis der er let vind, så kan alt se anderledes ud efter to sejladser, hvad siger du til det?

- Det er Jonas ikke bange for, han kan også sejle i let vind, men som vi har set vejrudsigten de kommende dage frem, så fortsætter vinden som den har været hidtil, siger Kristian Kjærgaard, der selv er tidligere OL-sejler i 470 og Laser-jolle.

Kristian Kjærgaard passer her på Jonas' jolle i dag. De to KDYere kender hinanden fra Optimistjollen.

 

Motor
content-loader
content-loader
content-loader