Gå til hoved-indhold
Martin er danmarksmester i Hobie 16 spi og Anette er dobbelt europamester i europa-jollen. Nu gælder det Nacra 17.Kapsejlads
Martin er danmarksmester i Hobie 16 spi og Anette er dobbelt europamester i europa-jollen. Nu gælder det Nacra 17.

Hjortlund og Viborg jagter OL-billet i Nacra 17

Michael Thaarup fra Dinghyshop støtter ny mixbesætning, Martin Hjortlund og Anette Viborg, med en Nacra 17. På lørdag sejler de stævne i Skovshoved.

Af Troels Lykke |

Annette Viborg og Martin Hjortlund er begge er opvokset i Horsens Sejlklub. De har denne sommer sejlet Nacra 18 i Kaløvigs cat-center, men kan allerede denne lørdag se frem til at rigge deres nyindkøbte Nacra 17 til på Skovshoved havn.

Duoen har indgået et 3-årigt samarbejde med den nye danske forhandler af Nacra katamaraner Dinghyshop om at promovere katamaransejlads i Danmark og samtidigt støtter Dinghyshop Hjortlunds og Viborgs kampagne mod OL.

Normalt otte måneders ventetid  

Martin Hjortlund, der skal være gast, siger:

”Sidst jeg forhørte mig hos Nacra Sailing var der 8 måneders ventetid på den olympiske Nacra 17 bådtype. Michael Thaarup, Dinghyshop, gør det muligt for os at starte vores olympiske kampagne nu, og da nationensudtagelse til OL starter september 2014, har Viborg og jeg ikke et sekund at spilde. Vi har brug for alle de timer i Nacra 17’eren, som vi kan få inden næste september.”

Anette Viborg: En tørst der ikke kan slukkes

RorsmandAnette Viborg ser frem til samarbejdet:

”Martin og jeg glæder os utroligt over partnerskabet med Michael Thaarup, Dinghyshop. Vi har mange fælles værdier - det skal være hurtigt, det skal være sjovt og samtidigt skal projektet drives med struktur og ambitiøse partnerskaber. Jeg fik smag for katamaran-sejlads gennem mit arbejde for SAP Extreme Sailing Team, hvor jeg flere gange har sejlet med gæster i Extreme 40’en. Så da jeg i foråret hørte at min gamle klubkammerat manglede en kvindelig partner til en olympisk kampagne i Nacra’en, ringede jeg ham op. Vi har sejlet Nacra 18 sammen hvert ledigt øjeblik denne sommer, og det er blevet en tørst, der bare ikke kan slukkes.”

Teamet er super spændte på at komme over i den hurtigere og lettere Nacra 17, som med sine krumme sværd har et helt andet løft og momentum.

To andre danske Nacra 17-hold

På nuværende tidspunkt er der kun to andre danske besætninger, der har prøvet kræfter med Nacra 17, Anne-Line Lyngsø Thomsen og Jacob Dannefer, samt den olympiske bronzevinder Allan Nørregaard med den erfarne gast Nahid Gaebler.

Finn Beton, kraftcentertræner, Aarhus:

”Det er dejligt at Martin og Anette har turdet kaste sig i gang med en kampagne, så er vi et skridt nærmere et lovende cat-miljø. Jeg ser store fremtidsperspektiver i den olympiske mix-klasse, og det er da også derfor vi har startet cat-centret i Kaløvig. Det handler om at skabe det rigtige miljø, der kan tiltrække både bredde og elite, så der komme mange sejlere på vandet.  På længere sigt er det jo også sådan man skaber en holdbar olympisk klasse, der er kun en billet hver fjerde år, så langsigtet skal der være mere værdi i klassen end OL.”

Forhandler: Vi når verdenseliten relativt hurtigt

Michael Thaarup, Dinghyshop:

”Jeg glæder mig utroligt meget til samarbejdet med Anette og Martin. De er begge meget ambitiøse sejlere og jeg både tror og håber på, at de når lagt med deres Nacra 17 satsning - At de så sideløbende også har overskud til at promovere ”Fun N’ Fast” sejlads og Nacra 17 klassen er jo bare helt super. Jeg er sikker på, at vores fælles indsats relativt hurtigt vil generere danske Nacra 17 teams i den absolutte verdensklasse, i lighed med det vi ser i 49er og 49erFX klassen.”

Det sidste glæder vi os til her på redaktionen. For der er virkelig, virkelig hård konkurrence i klassen, blandt andet når tidligere verdensmestre fra Tornadoen og OL-guldvindere i 49eren, stiller op.

Anette styrer og Martin er gast.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader