Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Maiken og Julie Schütt måtte se 49erFX fra land, da kun de 8 bedste sejlede med. Foto: Schütt

Søstrene Schütt: Vi mangler teknik på læns

Maiken Schütt er skiftet fra Laser Radial til den rullende træstamme, 49erFX, og det kræver en del teknik, alligevel blev søstrene nummer 12 ud af 31 ved World Cup i Mallorca.

Af Troels Lykke |

Som vi skrev før stævnet startede, så har fokus været på starten og første kryds, da det er den dimension af skiff sejlads, vi har brugt mest energi på i træningen op til.

Det skriver rorsmand Maiken Schütt på holdets blog 49erpigerne.wordpress.com/ Hun sejler med sin lillesøster Anne-Julie i 49erFX.

Og vi må give os selv så meget, at den del faktisk lykkedes godt. Ud af 13 starter er 10 godkendt, mens vi runder top 10 ved første mærke i størstedelen af de sejladser, hvor starterne fungerer. Det tager vi med videre.
 
Når spileren sættes
Men… Den samlede 12. plads ved stævnet fortæller også, at vi ikke blev top 10 i mål i alle de sejladser, hvor vi runder krydsmærket i toppen.

Den gode nyhed er, at vi ikke har svært ved at identificere de punkter, som vi skal forbedre for at lykkes hele vejen: Når spileren sættes, så er vi en del mindre sikre i båden. Farten øges, teknikken bliver sværere og overblikket over, hvordan vi skal sejle i forhold til bådene omkring os, mangler.

Alt sammen dele af sejlads med spiler, som vi skal hjem og forbedre, så vi kan reducere antallet af både, der passerer os fra top- til bundmærke.
 
Vi glæder os til træningen derhjemme. Stævnet har givet os et godt billede af, hvad der skal tages fat på. Foråret har forhåbentlig vundet over minusgraderne, når vi fra næste uge atter pynter på Aarhus Bugten.
 
/AJ & M

Ida Marie Baad og Marie Thusgaard Olsen har måske den bedste 49erFX-teknik i verden pt. Foto: Jesus Renedo

Motor
content-loader
content-loader
content-loader