Sejlunionen lytter til kritik fra professionelle
Dansk Sejlunions nye generalsekretær Mads Kolte-Olsen giver Jes Gram-Hansen og Rasmus Køstner medhold i dele af kritik. Læs interview med ny generalsekretær, der taler om spejderværdier.
Generalsekretær Mads Kolte-Olsen giver Jes Gram-Hansen og Rasmus Køstner medhold i, at man kan spørge, om sejlunionen lever op til sit mål om at favne professionel sejlsport, når unionens hjemmeside slet ikke omtaler den del af sejlsporten.
Dansk Sejlunions nye generalsekretær, Mads Kolte-Olsen, er villig til at lytte til kritikken fra de professionelle sejlere Jes Gram-Hansen og Rasmus Køstner, som generalsekretæren og sejlunionens formand Hans Natorp holdt møde med i sidste uge.
De to århusianske sejlere undrede sig over, at deres sportslige præstationer i Danmarks hidtil dyreste sejlsportssatsning, SAP Extreme Sailing Team, end ikke omtales på sejlunionens hjemmeside.
- Hvis Dansk Sejlunion også vil favne den professionelle del af sejlsporten, så kan man med god ret spørge, hvor vi i dag har noget på hjemmesiden, som henvender sig til netop den målgruppe, siger Mads Kolte-Olsen.
Den tidligere chef for Fødevarestyrelsens direktionssekretariat og generalsekretær i Det Danske Spejderkorps ser gerne, at Dansk Sejlunion med ham ved roret får en hjemmeside, der kommer til at fungere som et varehus med mange forskellige butikker, hvor alle danske sejlere og klubber nemt kan finde det, de har brug for.
Samarbejde med forgænger
De første måneder som ny personalechef i sejlunionen vil Mads Kolte-Olsen dog især bruge sine kræfter på at lære Idrættens Hus og sejlunionens 23 ansatte at kende. Desuden vil han være lydhør overfor bestyrelsens politiske budskaber og bruge tid på sætte sig ind i regnskaber og budgetter.
- Jeg vil bl. a. gå i dybden med nogle af de konkrete projekter, der allerede er vedtaget for at bidrage til opfyldelsen af bestyrelsens overordnede strategiplan med fokus på sejlerne og 'den attraktive klub', siger Mads Kolte-Olsen.
Den tidligere ungdomssejler fra Troense har sejlunionens generalsekretær gennem 28 år, Dan Ibsen, at læne sig op ad.
- Jeg er meget glad for, at Dan Ibsen stadig er ansat i sejlunionen. Han er en kæmpe ressource. Og jeg er sikker på, vi får et godt samarbejde, siger Mads Kolte-Olsen, som dog ikke ønsker at komme nærmere ind på, hvordan han som leder adskiller sig fra sejlunionens tidligere generalsekretær.
- Men jeg har en klart defineret opgave med at tydeliggøre retningen for, hvor bestyrelsen ønsker, at sejlunionen nu skal bevæge sig hen. Og jeg ser det som min opgave at kommunikere retningen og være med til at løse de problemer, der måtte opstå.
Skabte Smiley-figurer
Den nye generalsekretær er på forhånd blevet advaret om, at han både i sejlunionen og ude i sejlklubberne ofte vil støde på bemærkninger om, at 'sådan plejer vi ikke at gøre'.
- Men jeg har nu ikke hørt bemærkningen endnu. Jeg er budt varmt velkommen og er meget imponeret over alle de dygtige medarbejdere, der arbejder i sejlunionen. For mig er det vigtigere, at vi bliver ved med at gøre alt det, der virker. Også selv om det er noget, vi plejer at gøre, siger Mads Kolte-Olsen, som bl. a. var med til at skabe de forbrugervenlige Smiley-figurer, da han var chef i Fødevarestyrelsen.
Selv om han nu er administrativ chef i et stort Team Danmark-støttet idrætsforbund, som ofte måler succes ud fra, hvor mange medaljer de bedste udøvere vinder til OL og andre internationale mesterskaber, værdsætter Mads Kolte-Olsen i lige så høj grad kollektivets indsats og følelsen af at skabe noget i fællesskab.
- Jeg anerkender fuldt ud, at det at vinde er et af sportens mål. Men sport handler også om at anerkende den store indsats, som mange forskellige mennesker yder for at nogle få kan vinde en guldmedalje. At anerkende, at man er sammen om noget større end blot at vinde en medalje. På det område vil jeg godt udfordre sporten lidt.
Spejderværdier
Den 46-årige gifte far til tre døtre mener, at han kan bruge mindst tre grundlæggende spejderværdier i sit nye job: Et åbent sind, glæden ved at arbejde tæt sammen med andre og oplevelsen af at søge udfordringer i naturen.
_ Men jeg går også op faglighed og ledelse. I at være engageret og i at kunne engagere andre mennesker. Desuden holder jeg af loyalitet. At man følger op på sine aftaler. Det er nok en særlig DJØF-dyd..., smiler Mads Kolte-Olsen, der er uddannet i statskundskab på Aarhus Universitet og desuden har læst i Tyskland og Italien.