Gå til hoved-indhold
Coasteren SUNNY MARIA sejlede søndag aften langt uden for sejlruten i Øresund. Grafik: SOKKort Nyt
Coasteren på 1.423 ton sejlede langt uden for sejlruten. Den var på vej til Kaliningrad i Rusland, ned gennem Øresund. Coasteren smed anker ud for Hornbæk, efter den blev stoppet. Grafik: SOK

Se nu den fulde styrmands slingrekurs mod Rågeleje

Russisk styrmand glemte at dreje, fortalte han til SOK i en brandert. Søndag aften havde coasteren SUNNY MARIA kurs mod den nordsjællandske kyst. SOK offentliggør nu kursen.

Af Troels Lykke |

En opmærksom lods alarmerede Søværnets Operative Kommando og forhindrede grundstødning. Coasteren SUNNY MARIA sejlede søndag aften langt uden for sejlruten i Øresund.

Søndag aften klokken 19:10 modtog Søværnets Operative Kommando et opkald fra en bekymret lods. Det skriver SOK på deres hjemmeside.

Lodsen befandt sig på et skib i nærheden af coasteren SUNNY MARIA og kunne se, at skibet havde kurs direkte mod den nordsjællandske kyst ved Rågeleje.

”Vi kaldte coasteren via Lyngby Radio og kunne se, at den ændrede kurs, men vi hørte intet,” fortæller chef for Joint Operation Center ved Søværnets Operative Kommando, orlogskaptajn H. C. Iversen.

Først klokken 19:26 lykkedes det at få kontakt til coasteren, hvis russiske styrmand oplyste, at han ”glemte at dreje”.

Styrmanden talte snøvlende og uklart, hvorfor SOK kontaktede Nordsjællands Politi, der sendte sit maritime undersøgelseshold og Marinehjemmeværnet ud for at tale med besætningen.

”På SUNNY MARIA forsøgte politiet at få både skibets kaptajn og styrmand til at puste i et alkometer, men ingen af dem var i stand til det,” fortæller orlogskaptajn H. C. Iversen.

Sagen endte med, at kaptajnen blev anholdt og sigtet for spiritussejlads.

Kilde: SOK

Motor
content-loader
content-loader
content-loader