Gå til hoved-indhold
Opvisning i match race fra weekendens sejladser. Foto: © ACEA/PHOTO GILLES MARTIN-RAGETKapsejlads
Opvisning i match race fra weekendens sejladser. Foto: © ACEA/PHOTO GILLES MARTIN-RAGET

Oracle bagud på point

Efter en omgang match race, der der gav Emirates Team New Zealand tre sejre, lykkedes det Oracle Team USA at vinde den sidste sejlads søndag.

Af katrine bertelsen |

Weekendens sejladser i America’s Cup gav Emirates Team New Zealand en sejr på 3-0. Den sidste sejlads søndag vandt Oracle Team Usa. Men straffen pålagt af den internationale jury gør, de skal have 10 point sammenlagt, hvor Emirates Team New Zealand kan nøjes med 9.

Først i søndagens sidste sejlads lykkedes det Oracle Team USA at holde en føring fra start hele vejen i mål, men kun otte sekunder foran kiwierne, som indtil da ikke havde haft problemer med at indhente og overhale hjemmebaneholdet på en imponerende evne til at foile i modvind.

New Zealænderne fører serien 3-0 , men sejren tillod Oracle Team Usa at sætte en stopper for Emirates Team New Zealands sejrsrække.

Skipper på Oracle Team USA, Jimmy Spithill sagde, at han var skuffet over, at rivaliserende skipper Dean Barker førte ved det første mærke i de to første løb lørdag.

- Det var meget meget stort,sagde Spithill om at vinde 4. Race. - Det er godt at se, at holdet står distancen under alvorligt pres. En ringere hold ville sandsynligvis have ladet det hele smuldre i fjerde race. Det føltes godt at skifte momentum over til os.

Sejladserne genoptages tirsdag med Races 5 og 6. Sejladserne kan ses på Americas Cup YouTube-kanal (med forbehold for territoriale begrænsninger).

Vinderen af det 34. Americas Cup er den første der vinder 9 point. For Emirates Team New Zealand, betyder det yderligere seks løb, der skal vindes, og for Oracle Team Usa betyder det 10, på grund af en sanktion pålagt af den internationale jury.

Starten går igen tirsdag d. 7. september og d. 10., 12. og 14. september, med to sejladser om dagen. Starterne går dansk tid klokken 22.10 og 23.10. Se mere på americascup.com.

 

Motor
content-loader
content-loader
content-loader