Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
James Spithill er født og opvokset i Australien.

Spithill slår Ainslie i første "Practice Race" i Americas Cup

Spithill ligner førstestyrmand for Oracle Racing når cuppen sejles i september, skriver minbaad.dks udsendte i San Francisco.

Af Troels Lykke |

OL-guldvinderen Ben Ainslie betragtes at mange som "førstemand" på det forsvarende Team USA, medens James Splithill hidtil nok har haft sparring partner rollen. MEN efter i dag, så er det måske mere åbent hvem der skal styre "USA" til selve Americas Cup til September.

Det skriver vores udsendte i byen.

Splithall vandt starten i første (og hidtil eneste) practice race mellem to de Oracle Team USA hold. Der var 5-7 m/s og bådene sejlede stort set samme fart, men boathandlng var bedre på Splithalls båd. Dog kiksede en af mærkerundingerne, så forskellen på et tidspunkt kun var 7 sekunder !

Mere info følger her på minbaad.dk - første finalsejlads mellem Team New Zealand og Luna Rossa er om kort tid. Vinden er faldende - hvilket gør udfaldet mere uforusigeligt, fordi der er meget forskellige vindtryk på San Francisco bay - og det er nemmere at håndtere de 72 fods store cat's i let vind.

It's show time" i San Francisco. Larry Ellison, sponsor og chef for hele Americas Cup showet har givet et sjældent interview hvor han bl.a. talte om sin passion for sejlsport. Mr Ellsion sagde bl.a. "Jeg ryger ikke - i stedet så bruger jeg lidt penge på sejlads".

Heldigvis for sejlsporten så betyder det hundredvis af millioner som investeres i udvikling af sporten, herunder hvordan sejlsporten kan blive mere attraktiv for ungdommen.

Fordelene ved at hemmeligholde detaljer om team USA's forskellige både må derfor vige for fordelene ved at køre det store show.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader