Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Ingen sejlere er beruset på dette foto, så vidt vi ved.

Venstremand: Rablende sindssygt at betale for redning af fulde sejlere

Der er ikke tradition for at sende regningen for redningsaktioner til folk, der selv er skyld i nødssituationen. Det er rablende sindssygt, mener folketingsmedlem.

Af Troels Lykke |

Den sejler, der kæntrede i Storebælt lørdag får måske en regning for arbejdet med at hæve hans båd, så den kom ud af sejlrenden.

Men selve redningsaktionen fra Søværnets Operative Kommando kommer han næppe til at betale, selvom han ifølge politiet var spirituspåvirket, da båden kæntrede.

Det skriver Fyens.dk.

Beredskabscentrene har ikke tradition for at kræve udgifterne til redningsaktioner dækket, uanset om de nødstedte selv er skyldige i situationen. Det fremgår af et svar fra forsvarsminister Nick Hækkerup (S) til folketingsmedlem Preben Bang Henriksen (V).

Det var historien om nogle havnesvømmere, der måtte redddes under et forsøg på svømme over Limfjorden trods et forbud, der fik Preben Bang Henriksen til at stille spørgsmålet.

Han er forarget over, at skatteyderne hænger på regningen.

- Det er rablende sindssygt, at alle vi andre skal punge ud til det, siger venstremanden, som også mener at spritsejlads skal kunne medføre en regning til den nødstedte.

- Folk, der uforskyldt har behov for at blive reddet, skal naturligvis ikke betale en krone. Men hvis en sejler er beruset og beruselsen fører til en kæntring, er det helt rimeligt, at han selv skal betale. Når man selv bestiller musikken til en polterabend, må man regne med selv at hænge på regningen, siger han.

Vil have flere oplysninger
Preben Bang Henriksen, som selv er advokat, mener ikke, at der er noget juridisk til hinder for at sende en regning for en redningsaktion.

Det fremgår af svaret fra forsvarsministeren, at beredskabcentrene ikke får oplysninger om, hvordan de nødstedte er kommet galt afsted, og således ikke har baggrundsoplysningerne til at vurdere, om der bør sendes en regning.

Forsvarsministeriet har ikke indhentet oplysninger om, hvordan de kommunale brandvæsener forholder sig til selvforskyldte nødssituationer. Det vil Preben Bang Henriksen nu bede om at få uddybet, skriver Fyens.dk

 

Motor
content-loader
content-loader
content-loader