Gå til hoved-indhold
Blokartbanen ved Amager Strand har fået udvidet banen til dobbelt bredde. Foto: Erik WulffKort Nyt
Blokartbanen ved Amager Strand har fået udvidet banen til dobbelt bredde. Foto: Erik Wulff

Glatførekursus - med sejl på

Båden er på land, isen kan ikke bære endnu, og der er alt for lang tid til sæsonstart. Men så kan man jo sejle på land. Blokart på Amager kører endnu – med eller uden sne.

Af katrine bertelsen |

Mange sejlklubbers aktivitetsudvalg kæmper, på denne årstid, med at finde på noget sjovt at tilbyde medlemmerne. Det er især svært at få fat i dem, der ikke kommer så meget i klubben i forvejen.

Blokartcph på Amager Strand tilbyder et ”glatførekursus” – med sejl på. Der står 8 blokarts og en bane klar, og størrelse/vægt bestemmer sejlarealet.

- Blokartsne er meget nemme at køre, man skal bare kunne styre en cykel, siger Erik Wulff, ejer af blokartcph, og fortsætter.

Sejlet passer til størrelsen

- Vindstyrke,vægt og erfaring afgør hvor stort sejl man får på. C-optimisten på 25 kg får måske et 2 kvm sejl og veteranen på 100 kg får et 5.5 kvm sejl på, og de vil have lige store udfordringer. Man kun behøver ganske få omgange til at lære blokarten at kende.

Erik Wulff har en lang sejlerkarriere bag sig, og adskillige vundne DM’er i bl.a. Hobie Cat 16. Han sejler nu mest Folkebåd, X99, banner 23 og flerskrog når lejlighed byder sig.

Også for ikke sejlere

Størstedelen af de over 3000 mennesker der har sejlet/kørt blokart hos blokartcph, har ikke prøvet noget med sejl før, og for sejlerne er det en ekstra oplevelse at prøve at sejle hurtigere end vinden blæser.

Erik Wulff forklarer, at for dem der ikke har prøvet noget med sejl før kan det måske være indgangen til en ny sport.

- Det føles tryggere, når man har prøvet at sejle på land, og lært lidt om hvordan et sejl virker, inden man prøver det på vandet, slutter han.

Blokartcph tilbyder 20%  rabat til sejlklubberne, hvis der bookes 4 karts eller flere.

Se videoer og billeder på www.blokartcph.dk 

Erik Wulff kan kontaktes på 30 24 11 15

Motor
content-loader
content-loader
content-loader