Gå til hoved-indhold
Søværnets Operative Kommando leder massivt efter de to unge sejlere. Arkivfoto: Erik VenøboKort Nyt
Søværnets Operative Kommando leder massivt efter de to unge gummibåds-sejlere. Arkivfoto: Erik Venøbo

18-årige savnes - gummibåd nu fundet ved Endelave

Jacob Hjerrild og Rasmus Banke Jørgensen sejlede i aftes ud fra Juelsminde i en sort gummibåd og de er ikke er set siden.

 

Af Troels Lykke |

Sydøstjyllands Politi og Søværnets Operative Kommando står muligvis over for et gennembrud i eftersøgningen af de to 18-årige mænd Jacob Hjerrild og Rasmus Banke Jørgensen, der i aftes sejlede ud fra Juelsminde og ikke er set siden.

Og tirsdag eftermiddag fandt et af skibene, der deltager i eftersøgningen af de 18-årige, en sort gummibåd i havet to-tre sømil syd for øen Endelave.
 
Der var ingen personer i gummibåden.

- Vi skal undersøge gummibåden, lige så snart den kommer ind til land. Vi ved endnu ikke, om det er den gummibåd, de 18-årige sejlede ud i, siger vagtchef ved Sydøstjyllands Politi, Svend Pedersen, til Ekstra Bladet.
 
Det var angiveligt et tysk skib, der deltog i eftersøgningen, der fandt den sorte gummibåd.
 
- Skibets besætning adviserede Søværnets Operative Kommando om fundet, og så blev vi koblet på sagen, siger Svend Pedersen til Ekstra Bladet.
 
For de mange venner, der dagen igennem har ledt i området omrking havnen i Juelsminde, har frygten for, at der er sket en ulykke, også været altoverskyggende.
 
- Eftersom de har været væk så længe, tror jeg, der er gået noget helt galt. Jeg tror ikke længere, vi finder dem i live, siger en berørt Mikkel Madsen.
 
Han var en af de venner, som Jacob og Rasmus skulle mødes med, da de mandag aften sejlede ud.
 
- De skulle kun fire-fem kilometer, så da der var gået en time, uden de var dukket op, begyndte jeg at blive nervøs, fortæller han.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader