Rentefrit DS-lån til Thomsen og Dannefer i Nacra 17
Vil du OL til søs så er det med at finde dine egne penge frem. Det VED Aarhus-sejlerne Anne-Line Lyngsø Thomsen og Jacob Dannefer, før VM i Holland. - De har potentiale, siger OL-sportschef.
De har netop købt en Nacra 17, der kommer på OL-programmet første gang i Rio i 2016. Pengene har de selv skaffet, mens de har lånt 75.000 kroner rentefrit i Dansk Sejlunion.
- Vi kan sagtens komme til at gældsætte os mere og det er det vi vil undgå, derfor håber vi på støtte af Dansk Sejlunion i fremtiden eller en sponsoraftale, der kan give os 100.000 kroner om året. Vores budget resten af sæsonen er på 75.000 kroner og dem får vi ved at arbejde ved siden af studierne, siger 23-årige Jacob Dannefer til Århus Stiftstidende.
Til dagligt læser han HA Erhvervsøkonomi, som han slutter i denne måned. Derefter vil gast på katamaranen læse cand.merc.aud., så meget der bliver tid til det.
For han træner fysisk fire gange om ugen og sejler lige så mange gange ud for Kaløvig. Rorsmanden, den 20-årige Anne-Line Lyngsø Thomsen har netop afsluttet 4. g på Marselisborg Gymnasium.
Næste år vil hun kun sejle og arbejde ved siden af, for at hellige sig OL-satsningen.
Topresultat udløser penge
Sportschef for landsholdet, Thomas Jacobsen, åbner ikke pengepungen op før end han ser resultater.
- De er jo ikke tidligere OL-guldvindere, men bliver de i top 8 ved VM i Holland i juli, så er de 100 procent sikre på at modtage støtte fra både Dansk Sejlunion og Team Danmark, men ellers kan jeg ikke sige, hvornår at de bliver støttet. Men vi ser en fremtid i duoen, de har potentiale, har de vist ved fx Ungdoms-VM og vi bruger da allerede ressourcer på dem, når de træner i Aarhus (i Kraftcenter Aarhus, red.), hvor de trænes af Finn 'Beton' Jensen, siger Thomas Jacobsen til Stiften.
Først til september og oktober vurderer sportschefen om hvem der skal have støttekroner i 2014.
120 til VM
Sandsynligheden for at Aarhus-duoen bliver i top 8 ved VM i Nacra 17 er ikke speciel sandsynlig, mener gasten.
- Det er ikke realistisk i år. Vi kender ikke de andres niveau, men der er mange tidligere OL-guldvindere, der stiller op, så hvis vi bliver placeret i midten blandt de 120 både, så må det være o.k. det første år, siger Jacob Dannefer, der ikke ved om holdet har fart i båden, som de først fik leveret i april. Der er nemlig kun en dansk Nacra 17 og det tager otte måneder førend en ny kan leveres.
- Vi sejler derfor alene og træner teknik på en bane, hvor det gælder om at lave gode vendinger og hurtige spilersæt. Det var fedt hvis vi var flere Nacra 17-hold i Danmark, men jeg har ikke hørt om at nye hold skulle starte, men før VM starter i juli, vil vi træne der i Holland, 14 dage før VM starter, siger Jacob Dannefer, der forklarer at det er helt naturligt, at manden er gast og kvinden er rorsmand på båden.
- Det er optimal at pigekønnet styrer og manden er gast fordi det kræver rigtigt mange kræfter at hale i storskødet og gennakeren især for skuldrene.
Om hvorfor at han og Anne-Line Lyngsø Thomsen satser så tid og mange af deres egne på deres satsning, lyder det.
- OL er det største indenfor sejlsporten og den drøm har jeg haft i mange år siden jeg startede med at sejle katamaran da jeg var 15 år. Nu skal det være inden jeg bliver for gammel.
Artiklen er skrevet af Troels Lykke, der hver uge skriver om sejlsport til Århus Stiftstidende.
Anne-Line blev student i den her uge. Tillykke.
Iker Martinez, OL-medaljevinder og Volvo Ocean Race-skipper, er gået over til Nacra 17, der har mange verdensklasse sejlere. Her ses han i Kiel i denne uge.