Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Sådan så det ud i Aarhus Bugten i går.

29er-VM ramt af kraftig torden - franskmænd i front

Bedste danskere er Frederik Just Melson og Markus Oliver Nielsen, der er på en 20. plads efter de tirsdag sikrede sig pladserne 9, 7 og 2 i Kaløvig. Se galleri med sejlere i tordenvejr.

Af Troels Lykke |

Sidste dag med indledende sejladser til 29er VM skulle vise sig, at blive en udfordrende én af slagsen for såvel deltagere som løbsledelsen.

Fra dagens start så det ellers ud til at blive en fin dag med omkring 4 s/m vind og solskin fra oven.

Knapt var deltagerne dog begyndt på første sejlads, før mørke skyer og radarmeldinger om tordenskyer tikkede ind på løbsledelsens skærme.

Den forestående tordenbyge kom som ventet inden længe nærmere, og bredte sig med regn og kastevinde indover bugten hen imod slutningen af første sejlads. 

Tordenvejr

Principal Race Officer ved stævnet, Thomas Jørgensen, kommenterede:

“Vi har haft en lang dag på vandet. Vi startede som programsat klokken 12.00, men med heftig regn og torden hen imod slutningen af første sejlads valgte vi af sikkerhedshensyn at udsætte næste løb for at vente på bedre vejrforhold”. En anden tordenbyge var dog på vej efter, og vi besluttede derfor at sende alle flåder på land af sikkerhedshensyn. Efter 2 timer på land var tordenbygen drevet over, og vinden tiltaget igen fra sydvest med 6 m/sek., så vi kunne få gennemført to løb mere og dermed fuldendt de indledende sejladser”.

Fra nu af er feltet delt op i Guld, Sølv, Bronze og Emerald og der gøres derfor klar til de sidste afgørende finalesejladser for at finde verdens bedste 29er sejler i 2013.

Franskmænd i front

På vej ind til finaleserien holder franskmændene Lucas Rual og Emile Amoros fast i deres føring med australierne Charlie Wyatt og Tom Seganto på andenpladsen efter et stærkt comeback fra australierne i dagens sejladser.

På tredjepladsen finder vi nu de amerikanske Quinn brødre, og for kvinderne er Ragna og Maia Agerup fra Norge fortsat i front på en 17. plads i den samlede klasse.

Frederik Just Melson og Markus Oliver Nielsen sikrede sig en flot serie i dagens sejladser (9,7,2), og kravlede derfor op på en samlet 20. plads.

Joakim Salskov-Iversen og Andreas Kjærgaard faldt imidlertid lidt tilbage og ligger på en 37. plads, ligesom også Tobias Andersen og Frederik Korsgaard røg tilbage i feltet på en 53. plads. Den bedste kvindelige danske besætning med Jeanine Olrik og Frederikke Graversen er at finde på en 51. plads.

Finalerne begynder i dag onsdag, og fortsætter indtil fredag d. 2. august, hvor præmieoverrækkelsen finder sted.

Galleri med sejlads i tordenvejr

Motor
content-loader
content-loader
content-loader