Gå til hoved-indhold
Flying Phantom kan fås i mange forskellige designs, som f.eks. zebraen her. Foto: phantom-international.comUdstyr
Flying Phantom kan fås i mange forskellige designs, som f.eks. zebraen her. Foto: phantom-international.com

Succes for Flying Phantom

Foiling er kommet for at blive. Det går strygende med at få afsat Flying Phantoms. Den franske producent har i år afsat hele 60 stk. fra fabrikken i Bretagne.

Af katrine bertelsen |

For et år siden blev Flying Phantom One Design præsenteret for offentligheden på Paris Boat Show. Succesen var der med det samme. Nogle få uger efter den første præsentation og prøvesejladser, begyndte ordrebogen at blive fyldt.

For at imødekomme den store efterspørgsel, har Phantom International optimeret produktionskapaciteten, så de går fra at producere tre til fire både om ugen. Indtil videre er 60 Flying Phantoms er bestilt. De 30 både sendes nu fra fabrikken, mens efterslæbet vil blive løst ved udgangen af januar 2015.

I løbet af 2014 sejlede Gurvan Bontemps og Benjamin Amiot i Flying Phantom og opnåede pæne succeser til kapsejladser som Eurocat eller på Genevesøen. Desuden blev snesevis af sejldage arrangeret, for at sikre løbende forbedringer og optimere bådens ydeevne.

De flyvende sessioner var også en mulighed for at dele foiling-erfaring med berømte skippere som François Gabart, Philippe Presti, Loick Peyron, Nathan Outteridge, Franck Cammas, Red Bull Sailing Team – samt ungdoms- og amatørsejlere.

The Flying Phantom Serie: 2015 European Tour

I takt med at Flying Phantom fleeten vokser hurtigt i løbet af første kvartal af 2015, tages der hul på første afdeling af Flying Phantom Series, som skal sejles i Carnac, Frankrig under Eurocat fra den 29. april til den 2. maj 2015.

Løbets format er under udarbejdelse, med det formål at lave baner som i Americas Cup, for at sikre at både sejlere og tilskuere får det hele med. Flying Phantom fleeten vil også deltage i langdistanceløb med det mål at slå rekorden ved Gurvan Bontemps og Benjamin Amiot i år.

Efter Eurocat vil fleeten konkurrere i specifikke stævner som Foiling Week og Travemünder Woche, samt deltage i langdistanceløb som Round Texel, Raid Emeraude og Raid des Corsaires

Kilde: phantom-international.com

Motor
content-loader
content-loader
content-loader