Dansk skib fra 1937 sejler nu på fire kontinenter
Skibet Gulden Leeuw har før hørt til i Faaborg og været kendt i Nyborg og Marstal. I dag er det oprindeligt danske havforskningsskib Dana bygget om til en moderne, tremastet skonnert.
Flaget er hollandsk og skibets navn er nu Gulden Leeuw med byen Kampen på hækken. Gulden Leeuw sejler charter over hele verden, men ses også på sommerlige besøg i fx. havne omkring Det sydfynske Øhav.
I disse måneder er Gulden Leeuw ude på den helt store charter-tur. Sådan en ordre kunne sikkert få julelyset til at blinke i enhver sejlskibsreders øjne: Ni måneders sejlads til 22 havne på fire kontinenter, - vel at mærke i et tidsrum, hvor skibet måske ellers ville have ligget uvirksomt i en kold og kedelig havn.
For P&T Charters, ejerne af Gulden Leeuw, er hyren virkelighed. Sejladsen startede i London i sidste måned. Nu er Gulden Leeuw i Middelhavet, i det tidligere forår er det Caribien. Næstsidste stop er København før turen slutter i Amsterdam.
200.000 kroner for en halv tur
Gulden Leeuws kunde er organisationen Class Afloat. Det er et canadisk baseret foretagende, der arrangerer kulturelle og oplevelsesrige sørejser for unge. Vel at mærke velhavende unge - eller unge med måske sponserende forældre. Den halve tur med Gulden Leeuw koster omkring 200.000 kr. Hele turen på ni måneder små 300.000 kr. Plus det løse.
- Vi er meget glade for denne charter, siger kaptajn og med-reder Robert Postuma til Fyens.dk.
Class Afloat har tidligere benyttet den norske fuldrigger Sørlandet. Nu har organisationen fundet Gulden Leeuws indretning og pladsforhold bedre egnet til opgaven.
Gulden Leeuw var som motorskibet Dana gennem mere end 40 år ejet af den danske stat før det blev solgt til en reder i Faaborg.
Senere har det været ejet af bl. a. Tvind-skolernes afdeling i Nyborg og offshore-rederiet Esvagt i Esbjerg. Før det blev solgt til de nuværende ejere, to ægtepar, var skibet som Dana Nyborg oplagt i Marstal havn.
Kilde: Fyens.dk