Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Laser-feltet i Rungsted var pænt stort. Foto: Peter Søgaard

Og nu en rapport om de unge i stævnet i Rungsted

Torm-stævnet med 94 sejladser var udtagelse til Youth Sailing World Championship for Laser Radial og 29’er klassen. Se hvem der blev udtaget. Jonas Döpping fra Egå Sejlklub forklarer.

Af Troels Lykke |

Første Torm ungdomsgrandprix afviklet med masser af stemning 16-18 maj afviklede KDY første ungdomsgrandprix i Rungsted.

Sådan skriver Jonas Döpping, der hermed gør arbejdet for KDY og bådmedierne, hvor der ér mere fokus for det det egentlig handlede om, nemlig de UNGE. Tak.

I alt blev der afviklet 94 sejladser i let luft og solskin på 2 baner. På Bane 1 sejlede skiff og flerskrogsbåde og enkeltskrogsjollerne sejlede på bane 2.

På bane 1 valgte man først at afvikle sejladser for 29’er og imens disse blev sendt på land til en sen og lang frokost sejlede 49’erne (FX) og flerskrogsbådene.

Efter sen frokost sejlede 29’erne igen.
Det var måske et nyt koncept Danmark men det fungerer til mange andre store stævner hvor de giver en god optimering af de resurser der skal bruges på at afvikle mange sejladser.

Det giver mindre ventetid på vandet og bidrager til at sejlerne kan dyrke deres sociale relationer på land. Mon ikke konceptet er kommet for at blive.

I 29’er klassen som havde 16 deltagende besætninger lagde Daniel Nyborg og Sebastian Olsen fra Yachtklubben furesøen godt fra start med tre prikker.

På bane 2 drillede vinden i starten og første sejlads måtte skydes af grundet vindspring.

Men herfra lykkedes det at få afviklet sejladser i en lind strøm.  I Laserklasserne hvor der deltog i alt 36 sejlere viste OL sejlerne Anne-Marie Rinddom og Thorbjørn Schierup klasse med rigtig mange prikker.

Men de unge sejlere var lige bagefter så ingen sejlads var givet på forhånd.

Youth Sailing World Championship udtagelsen
Stævnet var også udtagelse til YSWC for 29’er og Laser Radial. I 29’er klassen var det meget åbent hvilken besætning som ville løbe af med pladsen. Gennem hele stævnet fornemmede man også en hvis nervøsitet blandt forskellige forældre.

Selvom Daniel Nyborg (DN) og Sebastian Olsen (SO) havde lagt rigtig godt ud blev det stadig rigtig spændene.

På tredjedagen startede Magnus Tempels Sandfeld (MTS) og Christian Kragh (CK) Jespersen med en første og lå nu a-point på førstepladsen. Efter dagens anden sejlads førte MTS og CK med to point men tabte så 6 point til DN og SO som dermed vandt YSWC udtagelsen for 29’er klassen.

I Laser Radial klassen skulle der udtages en pige og en dreng. Blandt drenge var Patrick Döpping (PD) Egå Sejlklub på forhånd storfavorit. Men der var også andre dygtige sejlere med Marcus Kirketerp (MK), Georg B Lauritzen (GBL) og Gustav Wantzin (GW).

Men Patrick lagde nervøst ud med en 13 plads efter  GBL på en 10, MK og GW på en 6. Anden sejlads var ikke meget anderledes PD kom først af de 4 med en 8 plads men der var ikke langt mellem sejlerne.

PD fik nu besked af sin træner Alberte Lindberg om at han k…. E….. skulle sejle se frem og sejle sin egen jolle. YSWC udtagelsen kom herfra reelt aldrig i spild. Efter anden dagen førte PD med 50 point til nummer GW.

Blandt pigerne stod kampen som forventet mellem Pernille Aaberg (PAA), Laura K Frederiksen (LKF), Laura Topsø (LT) alle fra Egå Sejlkub samt Mie Gunni (MG) fra KDY.

Som i 29’er klassen blev det et tæt løb blandt pigerne men PAA førte efter første og anden dagen. På tredjedagens første sejlads rundede MG første topmærke som nummer 1 mens PAA lå ca. 12. Kampen om YSWC syntes helt åben.

Sejladsen endte dog med MG på en 8 og PAA på en 10. PAA førte således stadig men kun lige.

I tredjedagens 2 sejlads klarede PAA sig til gengæld med seriens bedste sejlads en 6 mens MG blev 21. Hermed førte PAA med 17 point og kunne med sikker konservativ sejlads sejle pladsen hjem.

YSWC udtagelsen er ikke helt færdig idet Natacha og Cille Smedegaard  skal til Dutch Youth Regatta i Holland forsøge at udtage sig i 420 klasse. En god måde at udtage på når klassen ikke er så stor i Danmark. 

I efteråret blev Peter Måhr og Martin Holm Schwensen udtaget i SL16.

Vinderne af de respektive ungdomsklasser blev:
29’er 16 deltagere:
1  Daniel Nyborg og  Sebastian Olsen  Yachtklubben Furesøen
2  Magnus Tempels Sandfeld og Christian Kragh Jespersen Sletten
3 Maj Bendix Nielsen og Jakob Precht
Laser Radial 26 deltagere:
1 Anne-Marie Rindom     Horsens
2 Carsten Faubel     Egå Sejlklub/SNV
3 Sarra Gunni     KDY

Laser Standard 10 deltager:
1 Thorbjørn Schierup    KBL
2 Michael Hansen     Fredericia Sejlklub
3 Christian Rost     Egå Sejlklub

Europajolle 14 deltagere:
1 Katrine Bendix Krogh    KBL
2 Anna Munch     KBL
3 Kristine Mauritzen    Skovshoved/ Vedbæk Sejlklub

Øvrige resultater: www.kdy.dk/torm_2014.php4

Sejler udtaget til Youth World Championship

29’er  Daniel Nyborg og  Sebastian Olsen  Yachtklubben Furesøen

Laser Radial
Patrick Döpping     Egå Sejlklub  
Pernille Aaberg     Egå Sejlklub/Fredericia Sejlklub

Vi takker KDY for et godt stævne med masser af atmosfære.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader