Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Sammenhold mellem to hold, hvor kun det ene kommer til OL næste år. Fra venstre: Lin, Anette, Allan og CP.

Sammenhold i Nacra 17 trods liv eller død-udtagelse

- Vi har stadig de samme værdier om træningen, vi hjælper hinanden til at blive bedre, men vi vil selvfølgelig gerne vinde OL-udtagelsen, forklarer Lin Ea Cenholt, der med Lübeck tabte første OL-stik.

Af Troels Lykke |

Tre danske besætninger var på startlisten ved Nacra 17-klassens EM i Barcelona. Stævnet var samtidig det første af tre, der afgør, hvilken besætning der får den enlige danske billet til næste års OL i Rio.

Foruden EM indgår World Cup’en i Miami i januar 2016 samt VM i Clearwater, februar 2016, i Nacra-sejlernes nationale udtagelse.

Den besætning, der opnår det bedste samlede resultat ved de tre stævner, bliver indstillet til OL.

I Barcelona var det OL-bronzevinderen fra 2012, Allan Nørregaard, der med gasten Anette Viborg tog første stik da de på flot vis vandt EM-bronze og dermed nu fører den danske OL-udtagelse.

Diskede OL-guldvinder

Først på en syvendeplads kom 23-årige Lin Ea Cenholt fra KDY/Kaløvig Bådelaug og den et år ældre Christian Peter Lübeck, der gaster i bådtypen, hvor der skal sejles mand og kvinde på katamaranen.

Cenholt og Lübeck kæmpede sig op i feltet, hvor de fredag fik disket den tidligere OL-guldvinder i 49er, Iker Martinez, der dermed røg ud af top ti, fordi han ikke gav plads til Cenholt og Lübeck, der skulle vige for schweizer på styrbord halse.

Og i medal race slog de til med en sejr i mellemluft og dovne bølger.

Til Aarhus Stiftstidende/minbaad.dk forklarer Cenholt. 

- Vi så der var et godt vindtryk på venstre side af banen, og tog derud, og det holdt stik, for ved første mærke kunne vi sejle ind foran hele feltet og holde føringen i mål. Det var fedt. Dermed rykkede vi fra en samlet 9. plads til en 7. plads, som 6. bedste nation, og slutter dermed kun fire point efter Nørregaard og Viborg i OL-udtagelsen, siger 23-årige Lin Ea Cenholt, der de sidste par år har sat sit arkitektstudie på standby.

Samme værdier men...

De to danske hold træner tæt sammen og det vil de fortsætte med, selvom de nu kæmper med OL-billetten til Rio næste år.

- Vi har stadig de samme værdier om træningen, vi hjælper hinanden til at blive bedre, men vi vil selvfølgelig gerne vinde OL-udtagelsen, men generelt har vi underpræsteret i dette stævne i lette vindforhold, siger Lin Ea Cenholt, der nu tager nu til La Rochelle i Frankrig, hvor duoen vil træne mod hurtige franskmænd.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader