Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
At eje et træskib i Fortunas størrelse er tidskrævende. Det er en livsstil. Du skal være over det hele tiden, og det er min tid ikke mere til, erkender Peter Ladefoged. Foto: Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts Avis

100-årig sydfynsk paket solgt

I søndags blev han forhenværende skipper på den 100-årige øhavs-paket Fortuna. Mandag morgen sejlede de tre nye ejer-familier afsted. Kurs: København.

Af Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts Avis |

Træskibsmanden Peter Ladefogeds Fortuna er sejlet fra Svendborg til København

Fyens.dk havde ventet at møde en lidt vemodig Peter Ladefoged, da vi gik om bord på Fortuna ved Svendborgs træskibsbro.

- Jeg er afklaret med mig selv og min kone med det. At sælge er den rigtige beslutning for os lige nu, fortæller Peter Ladefoged.

I søndags blev han forhenværende skipper på den 100-årige øhavs-paket Fortuna. Mandag morgen sejlede de tre nye ejer-familier afsted. Kurs: København.

For Peter Ladefoged har Fortuna været meget mere end bare noget at sejle i. Han købte det godt 16 meter lange træskib af Tvind-skolerne i Nakkebølle for 11 år siden. Derefter brugte Peter Ladefoged omkring 5000 timers fritid på at totalrenovere Fortuna i en lade i Ballen og senere flydende.

Fortuna blev sejlklar for fem år siden. Siden da har Peter Ladefoged sammen med sin familie haft stor glæde af at tage på tursejlads med de mørkerøde sejl som drivkraft:

- Vi har sejlet om aftenen på Sundet, weekendsejladser til øerne, Øhavet Rundt hvert år og en enkelt gang til træf i Nyhavn, siger Peter Ladefoged.

Nu har den læreruddannede, faglærte træmand og selvlærte bådebygger erkendt, at livet er gået ind i en anden fase. Hverdagen står på lærerjob i Tved og to små børn hjemme i Egense.

- At eje et træskib i Fortunas størrelse er tidskrævende. Det er en livsstil. Du skal være over det hele tiden, og det er min tid ikke mere til, erkender Peter Ladefoged.
 
- Jeg har elsket at gøre alt

Gennem årene med Fortuna har Peter Ladefoged brugt omkring 250.000 kr på renoveringen. For en måneds tid siden udbød han den til salg. Nu er den solgt for 150.000 kr.

- For mig var det vigtigere med en hurtig handel end at vente i måneder og år og så måske få lidt mere for den. At pengene ikke er kommet fuldt tilbage, ser jeg ikke som en udgift. Båden har været min fritidsfornøjelse og jeg har elsket at gøre alt, hvad jeg har gjort ved den, understreger Peter Ladefoged - og får så også lige tilføjet:

- Men indrømmet. Det er som at have solgt noget af sin krop. Når man har lagt så meget i det, bliver det en form for symbiose.

De nye ejere får et lystfartøj udstrålende et træfragtskibs soliditet på dæk og nede om læ. Alt synes velpasset.

Før Peter Ladefoged købte Fortuna, sejlede han jolle. Nu vil han ned i en overkommelig størrelse igen - omkring de syv meter:

- Jeg går og kikker på en Nordenhuse-båd ude i Faaborg. Den kunne godt blive min næste båd.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader