Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Foto: Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts Avis

Strynøs ko-pram gøres klar

Kreaturprammen er i dag gennemrestaureret. Prammen kan skrive sin historie tilbage til 1950, da den blev bygget på Henningsens bådeværft i Rantzausminde ved Svendborg.

Af Søren Stidsholt Nielsen |

Mange steder i det sydfynske benyttede bådfolket det solrige påskevejr til at få lettet presenningen og indlede forårsklargøringen. Det gjorde leder af Øhavets Smakkecenter på Strynø, Flemming Walsted også. Smakkecentrets flåde af træfartøjer omfatter bl. a. en historisk pram til fragt af kreaturer og gods på fladt vand.

Prammen hedder Strynkalv, og har navn efter en gammel betegnelse for Strynøs ubeboede naboø, Strynø Kalv.

Kreaturprammen er i dag gennemrestaureret og fremstår i fin stand. Prammen kan skrive sin historie tilbage til 1950, da den blev bygget på Henningsens bådeværft i Rantzausminde ved Svendborg.

- Men der er vist ikke meget af det oprindelige tilbage, siger Flemming Walsted til Fyens.dk. I øvrigt var han selv med til at bygge en lignende pram til naboøen Birkholm, da han stod i lære som bådebygger på samme værft.

Før i tiden blev Strynøs fladbundede 24 fods pram brugt til at transportere kreaturer og gods mellem øerne. Prammen kan roes eller stages frem, men er i dag udstyret med en 25 hestes udenbords dieselmotor. Smakkecentrets pram bruges til udflugter, fx. sælsafari, og ligger fast ved en pæl ud for Strynø Mølle på øens vestside.

Kreaturtransporten klares i dag af det moderne motorfartøj Yrsa fra Rudkøbing.

Kilde: fyens.dk

Motor
content-loader
content-loader
content-loader