Gå til hoved-indhold
The Sailing Sclerosis Foundation har til formål at ændre opfattelsen af MS.Kort Nyt
The Sailing Sclerosis Foundation har til formål at ændre opfattelsen af MS.

Mød sejlere fra Oceans of Hope i Hundige havn

Danskere, der har deltaget i verdens første jordomsejling med en aktiv besætning med multipel sklerose, besøger Sejlklubben Køge Bugt i Hundige den 27. maj. Den 67 fods båd er i Sydney.

Af Troels Lykke |

Danskere med sygdommen multipel sklerose (MS) tager del i verdens første jordomsejling med en international besætning af modige mennesker, der lever med MS.

Båden ankommer til Sydney på International Sklerosedag den 27. maj, som samtidig markerer, at båden er nået halvvejs på sin jordomsejling.

Mads Tobias Hansen fortæller

Mads Tobias Hansen, 36, der har MS, blev del af besætningen i København den 15. juni 2014 efter at have hjulpet med at klargøre Oceans of Hope, den 20 meter lange yacht, der foretager jordomsejlingen på 33.000 sømil.

Herefter sejlede han med til Kiel i Tyskland, og i følge Mads var noget af det bedste ved oplevelsen at mærke freden ved de store naturoplevelser og at komme i mål og se tilbage på et veludført stykke arbejde.

Efter han er vendt hjem til København, har han været med til at fortælle om rejsen for at ændre opfattelsen af, hvad det vil sige at leve med MS, og på International Sklerosedag deltager han sammen med andre hjemvendte  besætningsmedlemmer med sklerose i fejringen arrangeret af Sejlklubben Køge Bugts Handicapafdeling i samarbejde med The Sailing Sclerosis Foundation, som er organisationen bag Oceans of Hope. 

Arrangementet er åbent for alle og finder sted onsdag den 27. maj kl. 16-20 i SKB’s lokaler i Hundige Havn Hejren, 2670 Greve, Bro 17, og der vil blive fortalt om eventyr på verdenshavene og om bådens seneste besøg i New Zealand og ankomst til Sydney i Australien. Hvis muligheden byder sig, vil der også være aftensejlads i sejlklubbens både.

Grundlagt af dansk læge og psykoterapeut

The Sailing Sclerosis Foundation blev grundlagt af den danske læge og psykoterapeut, Mikkel Anthonisen, der også er kaptajn på båden på dele af rejsen:

“Det bliver vidunderligt at ankomme til Sydney på World MS Day og at være nået halvvejs på vores jordomsejling. Oceans of Hope handler om at give håb og muligheder til mennesker, der lever med MS. Vi vil skabe lige muligheder for empowerment og ændre opfattelen af, hvad det vil sige at leve med en kronisk invaliderende sygdom. MS-besætningen kan være stolte over det, de har opnået,” siger han.

The Sailing Sclerosis Foundation har til formål at ændre opfattelsen af MS. Jordomsejlingen viser, hvad der er muligt, når mennesker med en kronisk sygdom får mulighed for at overvinde deres individuelle udfordringer i fællesskaber, der bygger på inklusion, værdighed, troen på egne ressourcer, deltagelse og engagement.

Oceans of Hopes rejse begyndte den 28. maj 2014 (på International Sklerosedag) i Tuborg Havn i København, da sejlbåden blev døbt af Lone Dybkjær ved Kongelig Dansk Yachtklub.

Siden har Oceans of Hope lagt til i en lang række havne i Europa, sejlet over Atlanten, op langs USA’s østkyst, Carribien, Panama Kanalen, over Stillehavet via Galapagos øerne til New Zealand og vil efter Sydney fortsætte op langs Australiens østkyst, før båden sejler videre til Singapore.

14.000 danskkere har sklerose - flest kvinder

Næsten 14.000 danskere har i dag sklerose. Omkring 600 mennesker får hvert år stillet diagnosen, og to ud af tre er kvinder.

Sklerose er en invaliderende neurologisk sygdom, der oftest diagnosticeres i 20–30-års-alderen. MS er en sygdom i centralnervesystemet, der forstyrrer nerveimpulser i hjernen, rygmarven og de optiske nerver.

Mads Tobias Hansen, 36, der har MS, blev del af besætningen i København den 15. juni 2014 efter at have hjulpet med at klargøre Oceans of Hope.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader