Gå til hoved-indhold
Familien Beha, som alle startede i Optimistjollen, klippede snoren til Søernes Sejlklubs nye bådebro. Foto: Malene WilkenSejlklubber
Familien Beha, som alle startede i Optimistjollen, klippede snoren til Søernes Sejlklubs nye bådebro. Foto: Malene Wilken

Emil Midé om sejlads på Søerne: Det er et fedt initiativ

- Det er skønt, at københavnerbørnene for mulighed for at komme ud og sejle, siger langturs-sejler Emil. Sammen med Mikkel Beha, Marian og Alfred indviede han ny bådebro.

Af Malene Wilken |

Emil Midé har altid drømt om, at der skulle være kapsejlads på Søerne. Dengang han var barn, virkede det dog ikke som om, der var aktivitet i Søernes Sejlklub. Det er der i dag, hvor Mikkel, Marian, Emil og Alfred kan klippe snoren til en ny bådebro samt fem nye Optimistjoller. 

For Emil var det netop sejlads i denne jolletype, der vækkede hans interesse for kapsejlads. 

Han startede nemlig selv i Optimistjollen, som dog senere blev skiftet ud med Europa- og Laserjolle - først i Hvidovre og senere i Rungsted. Trods en titel som nyslået jordomsejler med broderen Theis og en status som landskendt, var det for Emil Midé en ære at få lov til at være med til at indvie den nye bro i lørdags. 

- Det er et fedt initiativ, siger han med glødende øjne og fortsætter: 

- Jeg synes, det er skønt at københavnerbørnene får mulighed for at komme ud og sejle. 

Venteliste til nye medlemmer 

Der har været sejlklub i Søpavillonen siden 1960. I starten var der ikke mange sejlere, da det var ret dyrt. Sådan er det ikke i dag, hvor der er midlertidigt lukket for tilmelding af nye medlemmer. Der er lavet en venteliste, som klubben arbejder på at få ned. De er blandt andet i gang med at udvide ungdomsafdelingen med flere trænere, og håber på at der snart kan komme endnu flere børn og unge på vandet. 

- Den del af Søpavillonen, som Søernes Sejlklub holder til i, er tinglyst og skal bruges til en kommunalt drevet sejlklub, fortæller Tony Selvig. I samarbejde med kulturhuset Støberiet på Blågårds Plads og nogle andre ildsjæle gik han for 5-6 år siden ind i den daglige drift af sejlklubben, efter at den havde ligget stille i nogle år.

- Vi anede ikke, hvad der var, da vi overtog nøglerne. Heldigvis var der 12 joller med det hele, men der skulle alligevel bruges lidt penge på udstyr, fortæller Tony Selvig, som også selv er en af de frivillige, der hjælper børnene med at få en god start på sejlerlivet.

- Om sommeren er der sejlads to gange om ugen, og om vinteren mødes vi én gang om måneden. Så er der teori og knob på programmet. Den sidste gang bliver bådene gjort klar til sæsonen, så børnene i sejlklubben er med hele vejen, forklarer han. 

Det summer af liv og sejlerglæde omkring den nye bådebro. De voksne er især glade for den anordning, der gør, at broen er svanefri. Nu er det slut med at bruge 1 - 1½ time på at spule broen ren, så børnene kan komme på vandet. Fællesskabet, og dét at give ungerne fra stenbroen mulighed for at komme ud og sejle, er de årsager, der går igen, når man spørger, hvad der driver de mange frivillige. Og glæden hos børnene er ikke til at tage fejl af; de er glade for at sejle.

KDY drømte om kapsejlads på Søerne

Broen er resultatet af et tæt samarbejde mellem Kongelig Dansk Yachtklub (KDY), Søernes Sejlklub og Nordea Fonden. KDY kontaktede sejlklubben, fordi de drømte om at lave en kapsejlads på søerne. Den gamle bro var desværre for slidt til at kunne holde til en kapsejlads. Derfor gik KDY i gang med at søge efter midler. 

Med hjælp fra Nordea Fonden fik de rejst nogle penge, så der blandt andet var råd til den nye bro. 

- Meter-reglen, den gamle måleregel for kapsejlads, blev lavet der, hvor Søernes Sejlklub ligger i dag. Derfor er det oplagt at lave en kapsejlads her, fortalte Lars Ive, formand for KDY. 

På grund af den nye bro bliver der afholdt DM for optimistsejlere på Søerne i København til oktober.

Marian fik sin debut som snoreklipper, da den nye bro blev indviet. Foto: Malene Wilken

Emils interesse for kapsejlads blev vækket i optimistjollen. Foto: Malene Wilken

Alle hjælper til i Søernes Sejlklub. Fællesskabet var noget af det, Ulla Björnsson fra Nordea Fonden fremhævede i sin tale, inden båndet til den nye bro blev klippet over. Foto: Malene Wilken

Den tidligere og den nuværende formand har begge sejlet udenfor søernes afgrænsede vand. Blandt andet med Christianshavn for organisationen Plastic Change. Foto: Malene Wilken

Thea er en af de frivillige ildsjæle. Hun sejler ikke selv, men synes Søernes Sejlklub er et dejligt åndehul. Foto: Malene Wilken

I oktober afholdes der DM for Optimistjoller på søerne. Foto: Malene Wilken

Motor
content-loader
content-loader
content-loader