Gå til hoved-indhold
Nogle gange ved banelederen noget, vi andre ikke kan se, og husk lige at de alle er ulønnede, siger Folkebåds-sejler fra Kerteminde, Flemming Palm. PrivatfotoKapsejlads
Nogle gange ved banelederen noget, vi andre ikke kan se, og husk lige at de alle er ulønnede, siger Folkebåds-sejler fra Kerteminde, Flemming Palm. Privatfoto

Folkebåd: Jørgensen tog sit 6. DM efter protest

Søren Kæstel fra Hellerup lagde ud med tre førstepladser, og så urørlig ud til DM, men så blev de disket af Per Jørgensen, der vandt. Flemming Palm, syver i feltet, giver ærlig rapport fra Skovshoved.

Af Troels Lykke |

ALPI fra Kerteminde med Flemming Palm deltog i et begivenhedsrigt og, til tider, temmelig dramatisk DM i Skovshoved, med 28 deltagere. Her giver han en rapport til minbaad.dk:

- Vi ankom i silende regn, og da båden endelig lå sejlklar, var vi gennemblødte, og derfor sidder jeg også og snøfter, imens dette skrives. 

Selvom jeg havde gjort hvad jeg kunne for at forberede ALPI til et langt stævne, blev vi alligevel udfordret mere, end vi havde regnet med: Næbet på vores korte stage brækkede inden 1. sejlads, så vi måtte bruge den lange.

Den valgte gasten så at stikke igennem storsejlet i 9. sejlads (som vi i øvrigt vandt). Og så lærte vi, på den hårde måde, hvorfor medvindsbenet hedder en lænser. Jeg havde ikke fået strammet bundproppen hårdt nok, så vi måtte pumpe på alle lænserne.  

Desuden har jeg bare slet ikke fundet ud af, hvordan en alu-mast skal trimmes. Savner min gode gamle træ-pind….

Hang Victor Thurø ulovligt - nej

Andre både blev dog langt mere udfordret. Sejlsportsfotografen Per Heegaard havde været på vandet og taget rigtig mange fine fotos af os sejlere. Et af dem kom på Baadmagasinet.dk, og det viser Private Lady i perfekt balance, og alle mand hænger det bedste, de har lært.

Tydeligt ses det at forgasten, topsejler i Laser Victor Thurø, holder fast i en sejsing som er bundet i håndlisten.

Det fik så nogle meget kloge og højt dekorerede herrer til at beskylde Folkebådssejlerne for at bryde både den ene og anden regel, for de kendte nemlig reglerne indgående.

Desuden udfordrede de vores dommers handlekraft til at gøre noget ved ”lovbryderne”.

Desværre kendte de ikke den tilføjelse vi har fået for et par år siden, som tillader håndgreb. Det betød, at en række sejlere måtte tage på vandet den sidste dag, uden at vide om de var købt eller solgt.

Heldigvis sejrede fornuften og alle blev frikendt, og efter bestyrelsen fik offentliggjort Folkebådenes regler om håndgreb, har vi ikke hørt mere fra dem, der rystede beskyldninger af sig. Heller ikke en undskyldning!

Tre førstepladser til Søren Kæstel var ikke nok...

Mest udfordrede båd blev dog nok Søren Kæstel i Cirkeline. De lagde ud med 3 suveræne førstepladser, og de så helt urørlige ud. Der var vist ingen tvivl om, at Kæstel endelig skulle få sit mesterskab i hus.

Men der manglede 7 sejladser endnu, og Cirkeline skulle grueligt meget igennem. Ikke bare store vindspring og trykforskelle, men også beskyldninger om snyd med hængeanordning (frafaldet), men også en afgørende styrbord-bagbord. En situation som nok vil hjemsøge Kæstel en rum tid frem.

Jeg kender ikke situationen indgående, men jeg ved, at Per Jørgensen lagde protest, at Cirkeline ikke lavede 360´er, at begge både havde vidner, samt at Cirkeline endte med at blive disket fra 9. sejlads.

For Per Jørgensen i Idéfix betød det, at de kunne hænge guldmedaljer om halsen, og for Cirkeline betød det, at de igen missede guldet, og måtte nøjes med bronze. Sidste år fik de sølv, á point med guldet, og Kieler-woche i år gav også sølv.

Se resultatlisten fra DM

Stor kamel at sluge for Kæstel

Så man kan godt sætte sig ind i, hvis det blev en stor kamel at sluge for Søren Kæstel, Alex og Erik. Når sådan noget sker, er det let at tænke, at det kunne Per da godt nok ikke være bekendt. Men vi har jo reglerne, og de skal overholdes, og brydes de, kan man komme videre efter en lille snurretur. Så tillykke til Per Jørgensen, Carl Otto, og Peter Secher med Danmarksmesterskabet.

Lidt negativt

Annoncerede tidspunkter, bespisning og prisen for overnatning i telt. Ikke fordi jeg vil grave for meget i det, men jeg har aldrig deltaget i et arrangement, hvor der var så mange fejl i de annoncerede tidspunkter, så dyrt at sætte et telt op på en græsplæne, og en så kedelig festmiddag-menu. 

Men til gengæld var der, efter sejladserne, ”gratis” lækre pølser og store moleøl, som vi nød, ledsaget af aldeles fremragende musik, da Jørgen Langhår med venner spillede 70´musik.

Der var en hyggelig fælles Bakken-tur, gratis badefaciliteter, og god plads på broen til at vi kunne ligge side om side. Så stor tak til KDY og Lars Ive for det gode værtskab.

Og så vil jeg lige vende den sædvanlige brok, der er over Banelederen. Jeg giver ham igen top-karakter. Han gav os 10 gode sejladser, uden den stor ventetid, og han fritog os for at lægge ud i silende regn.

TAK for det! Hold nu op med at brokke jer over at en sejlads tog 15 min for lang tid, eller 10 min for kort, eller at en sejlads blev skudt af efter vindspring, eller at et par startprocedurer måtte tages om.

Husk banelederen er ulønnet

Nogle gange ved banelederen noget, vi andre ikke kan se, og husk lige at de alle er ulønnede og sikkert også kunne have brugt sin tid på huset eller familien eller jobbet. 

Mange glade sejlerhilsner fra nummer 7 til DM, ALPI med Flemming Palm, og Thomas Bastrup samt Jacob Palm som besætning.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader