Helikopterlæge klæder Oure-elever på før Danmark Rundt
- Gå ikke i panik, fortæller Christopher Clemmensen, læge i redningshelikopter. Han har undervist 17 Oure-elever fra højskolen, før de sejler Danmark Rundt i DS 37er fra 6. juni.
Hvad gør man, når det sker, det som ikke skulle ske? Når uheldet rammer, og man befinder sig langt ude på det blå ocean. Læge Christopher Clemmesen, læge i flyvevåbnet, forklarer.
“Det er vigtigt at foregribe situationen, så man ikke går i panik, inden hjælpen kommer frem, eller man kommer i havn”, fortæller Christopher Clemmensen.
Han har netop undervist 17 sejlerne fra Oure Højskole i sikkerhed og førstehjælp til søs. Det er elever fra 18 til 30 år. De skal nemlig på åbent farvand, når de skal sejle Danmark rundt fra 6. til 17. juni.
Kan lære elever mere end førstehjælp
"Der er ingen tvivl om, at Clemmesen kan lære vores elever langt mere end bare førstehjælp. De bliver klædt på professionelt,” siger Jesper Henriksen, sejllærer på Oure Højskole.
Undervisningen simulerede en lang række skader og uheld, der kan opstå til søs. Alt fra små skader, der kræver behandling, inden man kommer i havn til langt værre hændelser, hvor både liv og lemmer kan være på spil.
Brud på arme, amputation
Nogle af de hændelser, der skal øves, er, hvad der sker, når en sejler får en bom i hovedet og bliver bevidstløs, amputation af finger eller hånd, diverse brandskader, brud på arme, ben eller ankler samt naturligvis mand overbord.
Læge Christopher Clemmesen har mange erfaringer som læge.
“En undervisser som Clemmesen som har været skibslæge i forsvaret og sejlet med inspektionsskib. Han har erfaringer med at være på søen, og ved siden af sit civile arbejde er han læge på flyvevåbnets redningshelikopter," siger Jesper Henriksen, som er en af initiativtagerne bare kurset Danmark Rundt.