Gå til hoved-indhold
Udstyr
rescueME PLB1 fylder ikke meget men kan gøre en stor forskel hvis uheldet er ude

Denne dims på størrelse med en cigaretpakke redder måske dit liv

Selvom du har en god redningsvest på i en kras farve, er du ualmindelig svær at få øje på, som du ligger der.

Af Per Kreuz |

Mange småbådsfiskere fisker ofte alene i båden og er du uheldig en dag hvor du roder med downriggeren og den forkerte sø kommer – ja så ligger du i baljen og kigger på en båd der bare bevæger sig længere og længere væk fra dig. Selvom du har en god redningsvest på i en kras farve, er du ualmindelig svær at få øje på, som du ligger der. 

Scanmarine har løsningen til hvordan du får familien at se igen og den fylder ikke mere end en pakke cigaretter – Vidunderet bærer det mundrette navn ”rescueME PLB1” og er en elektronisk nødsender der kontakter redningstjenesten og giver besked om at der er behov for hjælp. 

Enheden aktiveres ved hjælp af en knap, der sidder godt beskyttet under et fjederbelastet låg og enheden sender nu din position til satellitter, der videresender nødsignalet med dit ID og din position til redningstjenesten i det land du befinder dig i. 

Når der er trykket på knappen skal du så blot sørge for at bevare roen indtil hjælpen når frem. 

De gode nyheder stopper så ikke her – enheden samarbejder med det internationale Cospar Sarsat der er finansieret af regeringer verden over og kræver derfor ingen gebyrer for at bruge netværket. 

RescueME PLB1 sender et nødsignal i ca. 24 timer og har en batterilevetid på 7 år.

Som en del af leveringen sættes enheden op med MMSI nummer og registrering hos Søfartsstyrelsen

Motor
content-loader
content-loader
content-loader