Maden spiller stor rolle for kapsejlere
Tag maden alvorligt hvis du vil vinde, siger OL-kok Frank Gehrt, der lavede mad til OL-sejlerne i Rio. Det skete i samråd med Team Danmarks diætister.
Sejlere under et OL bruger 3-4.000 kalorier om dagen og der måtte gerne være godt med fløde i, så sejlerne kunne holde deres kampvægt.
- Maden før og under OL, til de 11 landsholds-sejlere, bestod af 50 procent kulhydrat, 25 procent proteiner og derudover en god sammensætning med vitaminer og mineraler, forklarer landsholdets kok, Frank Gehrt, som vi besøgte i køkkenet på det danske Meeting Point, mens kartofler blev stegt på sidstedagen, hvor der om aftenen kom gæster fra andre forbund også.
Kød uden Contador-doping
- Maden er lavet i samarbejde med Team Danmarks diætister, som har lavet en menusammensætning, samtidig får vi kød herfra Rio, der er testet for urenheder, som steroider, så sejlerne ikke bliver taget for doping, (som cykelrytteren Contador blev det, red.).
Om morgen fik sejlerne krudtuglegrød, der består af en færdig grødblanding, om jeg tog med fra Danmark. I grøden var der også knuste dadler og hyben. Der blev også serveret hjemmebagt brød og æggeret om morgenen, alt det stod min assistent Frederikke for, ovre i sejlernes lejligheder, her tæt på havnen, forklarer Frank Gehrt.
Sejlerne fik også andet sundt
- Vi sørgede for at sejlerne fik grøntsager og salat og når de kom ind efter sejladsen, fik de en proteinbar, så de bedre kunne restituere siger Frank Gehrt, der på Oure i denne efterårsferie skal fortælle unge danske sejlere om madens betydning i eliteidræt.
Kun forbundene fra kajak og roning havde også egne kokke med i Rio, men flere forbund forventes at tage egne kokke med til OL i fremtiden.
Warrer tilfreds
Responsen omkring maden var god. 49er-sejleren Jonas Warrer var glad for det grønne i maden.
- I Rio er det meget kød og ost man spiser og ikke så meget grøntsager og salat. Maden vi fik var virkelig god, siger han.