Gå til hoved-indhold
I mandags sejlede fartøjet - ekviperet med tre Volvo Penta motorer til at drive de tre propeller - hen til den nye servicekaj i Rudkøbing. Foto: Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts AvisKort Nyt
I mandags sejlede fartøjet - ekviperet med tre Volvo Penta motorer til at drive de tre propeller - hen til den nye servicekaj i Rudkøbing. Foto: Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts Avis

Krigsskib skal nu være familiebåd

Familien Ravn på det sydlige Tåsinge har en plan. Det 29 tons tunge, tidligere svenske troppetransportskib, der i tirsdag blev transporteret til deres bopæl, skal forvandles til et flydende sommerhus.

Af Troels Lykke |

Udfaset, svensk flådefartøj sejlet fra Stockholm til Rudkøbing skal nu forvandles til flydende sommerhus

Familien Ravn på det sydlige Tåsinge har en plan. Det 29 tons tunge, tidligere svenske troppetransportskib, der i tirsdag blev transporteret til deres bopæl, skal forvandles til et flydende sommerhus.

Stian Ravn, der arbejder for Mærsk på en boreplatform, har en forkærlighed for tidligere søværns-fartøjer. For nogle år siden købte han et udfaset, dansk og noget større flådefartøj. Det var forfulgt af uheld.

Fartøjet strandede i 2008 ved Bagenkop under bugsering til Marstal og brændte i 2009 i Svendborg havn.

Det skriver fyens.dk.

Sejlede selv skibet hjem

Nu har Charlotte og Stian Ravn fået mod på et nyt projekt. Råvaren blev indkøbt i Sverige tidligere på året og i maj sejlet for egen kraft af familien fra Stockholm til kaj i Rudkøbing. Her har det ligget sommeren over og taget nogle smut ud i det lokale farvand.

I mandags sejlede fartøjet - ekviperet med tre Volvo Penta motorer til at drive de tre propeller - hen til den nye servicekaj i Rudkøbing. Her fik en kran og en blokvogn fra Tonny Madsen i Svendborg fartøjet på det tørre.

Polititilladelse nødvendig

Landtransporten af skibet var en af størrelse, der krævede polititilladelse. Den blev brugt tirsdag kl 8.30, da morgenmylderet var stilnet af. Kort før middag kunne den store mobil-sværvægter forlade marken på Monnetvej, hvor fartøjet - eks-T272 - nu er stablet op og klar til at sluge hundredevis af familiens fritidstimer.

- Et smukt skib ¶

Stian Ravn oplyser til Fyens.dk, at troppetransportskibet er bygget i 1970'erne og at det var i drift for det svenske søværn indtil for omkring fem år siden. Familien købte det af en forhandler, der havde opkøbt 25 lignende fartøjer fra det svenske søværn.

- Det er er et smukt skib. Jeg er blandt andet faldet for dets linjer, siger Stian Ravn.

Plads til 40 soldater med udrustning ¶

Under troppetransportskibets dæk er der et stort rum med bænke med plads til 40 soldater og deres udstyr.

Når soldater skulle landsættes, kastede skibet anker agterud, sejlede så tæt til kysten som muligt og åbnede foran to luger med indbyggede trapper ned til stranden. Derefter hev skibet sig ud med brug af ankeret.

Kilde. fyens.dk

Motor
content-loader
content-loader
content-loader