Gå til hoved-indhold
Ida Marie Baad og Marie Thusgaard er klar til at kæmpe om OL-billetterne til Tokyo. Foto: ArkivfotoKapsejlads
Ida Marie Baad og Marie Thusgaard er klar til at kæmpe om OL-billetterne til Tokyo. Foto: Arkivfoto

Baad og Thusgaard tager ny OL-kampagne

49erFX-sejlerne, tidligere dobbelte europamestre, vil til OL i Tokyo i 2020. Pigerne var ellers gået på land i marts, men vandet trækker.

Af Sara Sulkjær |

Ida Marie Baad og Marie Thusgaard fra Aarhus Sejlklub har nu offentliggjort, at de tager endnu en OL-kampagne frem mod OL i Tokyo i 2020. 

Parret har mod på mere, efter de tidligere på året måtte se billetten til sommerens OL i Rio i 49erFX gå til Jena og Katja: 

- Vi er sikre på, at vi har potentiale til mere end det, resultatlisterne fra udtagelsessejladserne til Rio viste. Vi er samtidig blevet mange personlige og sportslige erfaringer rigere, siden vi for fire år siden satte os målet om OL 2016, skriver sejlerne på deres Facebookside.

Savner sveden og spænding

Tilbage i marts, hvor Baad og Thusgaard netop havde tabt udtagelse til OL i Rio, gik parret på land på ubestemt tid. Efter et halvt år med alt andet end sejlads trækker vandet nu igen i sejlerpigerne:

- Det ”normale liv” har sat ”sejlerlivet” i perspektiv, og vi savner begge at mærke vandet suse afsted under fødderne, sveden løbe ned ad panden under træningen, spændingen og udfordringerne i konkurrencerne og at få ambitionerne indfriet, siger sejlerne om beslutningen. 

Starter til juli

Baad og Thusgaard tager for alvor fat i kampagnen i juli 2017. Dermed kan de begge få færdiggjort forårseksaminerne på universet, hvor Ida Marie Baad læser erhvervsøkonomi med tilvalg, og Marie Thusgaard har kastet sig over økonomi. 

Samtidig når sejlerne at få timer på vandet inden verdensmesterskaberne i Portugal i september. 

Motor
content-loader
content-loader
content-loader