Gå til hoved-indhold
Til World Cup-finalen i juni sejles første gang med carbon-master i Laser Radial-klassen. En spændende ændring, mener Rindom. Foto: Das Büro for DIF og Team DanmarkKapsejlads
Til World Cup-finalen i juni sejles første gang med carbon-master i Laser Radial-klassen. En spændende ændring, mener Rindom. Foto: Das Büro for DIF og Team Danmark

Rindom: Brækket arm sænker ambitionerne for 2017

Fem uger på land sætter sine spor - også på resultattavlen. Laser Radial-sejler Anne-Marie Rindom ser derfor allerede nu frem mod 2018’s VM i Aarhus. Sara interviewer OL-bronzevinder.

Af Sara Sulkjær |

De sidste to år har sejler Anne-Marie Rindom stået på podiet til verdensmesterskaberne. Først i 2015, hvor hun indtog den øverste plads, mens hun året efter snuppede bronzemedaljen. 

Med en arm i gips må ambitionsbaren forud for dette års store mål, VM i Holland i august, dog sænkes. I fem uger har Rindom set træningsmakkerne Anna Munch og Laura Kragh sætte kurs mod træningspas på Aarhus Bugten, mens hun selv har kæmpet i genoptræningslokalet.  

- Jeg forventer, at resultaterne bliver herefter. Jeg vil gøre det så godt som muligt, men det bliver svært at nå det samme resultat som de foregående år, fortæller 25-årige Anne-Marie Rindom til minbaad.dk.  

Endnu ikke i topform

I stedet har Rindom fundet de langsigtede briller frem og ser allerede nu frem mod næste sæson. En sæson, hvor det store højdepunkt er VM for samtlige OL-klasser på dansk grund. 

- Det bliver helt specielt at sejle på hjemmebane, det ser jeg rigtig meget frem til. Samtidig er stævnet det første OL-kvalifikationsstævne og dermed det første step på vejen mod Tokyo i 2020, forklarer Rindom, som til sommerens OL vandt en flot bronzemedalje. 

Endnu har sejleren dog en skadet arm at kæmpe med. I påskeferien kunne Rindom deltage på Laser-sejlernes træningslejr på Gardasøen, mens hun først efter ferien er hoppet i jollen omkring to timer fem-seks dage i ugen.  

Trods lægernes dom på blot ti uger, som nu burde være gået, hersker der dog endnu uvished om, hvornår sejlerarmen atter vender tilbage til fordums styrke: 

- Der går stadig noget tid med genoptræning og med at få styrken tilbage. Den er meget skrøbelig overfor hård træning, fortæller Anne-Marie Rindom. 

Perfekt timing

Selvom sejleren ikke før har måttet se til, mens kollegaerne har skubbet jollerne i vandet, er hun dog ved godt mod, som hun ligeledes har været det under hele forløbet. 

Det skyldes ikke mindst, at skaden, hvis det endelig skulle være, kom på et yderst timet tidspunkt. Med et idrætsstudie på Aarhus Universitet på fuld tid, som Rindom afslutter til sommer, har der ikke været mange overskydende timer til ærgrelse og frustration:   

- Der har været masser andre ting at lave, så jeg har ikke været helt ude af den. Jeg synes egentlig, at hele forløbet har været okay, slutter Rindom, som dog ser frem til at bytte genoptræningslokalet ud med bølgeskvulp på Aarhus Bugten. 

Rindom havde ikke været på skiferie i fire år og ville derfor, med hendes egne ord, give den hele armen - det fik den så også… Foto: Anne-Marie Rindom til OL

Selvom Laser-sejlerne var på vandet fra tidlig morgen til midt på eftermiddagen, var der tid til at nyde naturen omkring Gardasøen. Her Sofie Slotsgaard og Anne-Marie Rindom. Foto: Anne-Marie Rindom til OL

Motor
content-loader
content-loader
content-loader