Gå til hoved-indhold
De stolte fiskere på Westbank HM424 viser her deres guldfangst på 262 cm. Foto: PrivatfotoKort Nyt
De stolte fiskere på Westbank HM424 viser her deres guldfangst på 262 cm. Foto: Privatfoto

Fisker efter kæmpe tunfangst: Det er en drøm

En 220 kg tung tun gik i dag i Hanstholm-fiskeres trawl. - Det er en af de ting, man drømmer om, siger Henrik Christensen, ejer af kutteren, til motorbaadsnyt.dk.

Af Sara Sulkjær |

Spørger man de fiskere, der i dag, torsdag, var ombord på kutteren Westbank HM424, er den 24. august 2017 en dag, de sent vil glemme. 

Blandt rejerne, som kutteren normalt fisker efter, lå nemlig også en kæmpe tun, der kunne få smilet frem på selv den mest erfarne fiskers læber. 

- Det er en af de ting, man drømmer om, fortæller en begejstret ejer af kutteren, Henrik Christensen, der dog ærgerligt må tilføje, at han netop i dag ikke selv var med ombord. 

Mere oplevelsen end økonomien

Den store fisk blevet hevet ombord i Skagerrak, seks timers sejlads fra Hanstholm. Her har tunen sandsynligvis været travlt optaget af at jage makrel eller sild, og har derfor overset fiskernes trawl. 

Fatalt for tunen, men glædeligt for fiskerne, der regner med at kunne tjene 150-200 kr. kiloet på den 220 kg tunge tun. Altså en bifangst på omkring 40.000 kroner, hvilket svarer til en normal dagsløn for kutteren. Alligevel er det ikke pengene, der er det væsentligste i fangsten: 

- Det er mere oplevelsen end økonomien, at det er sjovt at hive sådan en fisk ombord. Egentlig handler det nok mest om historien og image, understreger Hanstholm-fiskeren overfor motorbaadsnyt.dk og forklarer: 

- Som fisker har man nogle flueben over arter, man drømmer om at fange. Nu fik man den store tun, men altså, jeg kan jo kun sætte et halvt flueben, må den erfarne fisker dog erkende. 

Flere makreller bærer skylden

Også andre fiskere har de sidste 14 dage kunnet sætte flueben ud for punktet ’kæmpe tun’. Hele fem af slagsen er det blevet til. Rekordmange, men ikke tilfældigt, forklarer Henrik Christensen: 

- Der er generelt kommet flere makreller, og netop nu er det ved at være makrelsæson, som tunene jager, forklarer han, og oplyser, at der allerede sidste år blev set store tunstimer i Skagerrak med op til 200 individer. 

Den store tun bortauktioneres på auktionen i Hanstholm kl. 7 i morgen tidlig. 

Tunen gik på aktionen til 116 kr. kg, og indbringer dermed samlet 25.520 kr, oplyser Henrik Christensen fredag formiddag. 

Motor
content-loader
content-loader
content-loader