Gå til hoved-indhold
Styr temperatur med din mobil og tjek om konen tager en kold øl, der er alarm på Dometics ny køleboks. Foto: Troels LykkeUdstyr
Styr temperatur med din mobil og tjek om konen tager en kold øl, der er alarm på Dometics ny Coolfreeze CFX-40W til 7379 kr. Foto: Troels Lykke

Styr Dometic køleboks med mobil app

Nu kan du styre køleboksen fra mobilen via en app.

Af Troels Lykke |

Du kan holde øje med temperaturen i køleboksen og eksempelvis få en advarsel, hvis konen har snuppet en bajer fra boksen, uden at låget derefter er lukket ordentligt. 

Bag teknikken står Dometic, der er blandt verdens største producenter af køleudstyr til campingbranchen med en årlig produktion på ca. 1,5 mio. køle- og frostbokse.

Til en begyndelse findes teknikken kun i de mest avancerede bokse. Men mon ikke de billigere bokse får den fikse feature i løbet af de næste par år, fortæller Jyllands-Posten.

Både frost og køl

Teknikken sidder i de meste populære versioner af den såkaldte Dometic CFX-serie, der til denne sæson yderligere er opdateret med bedre finish og nye farver.

Som topmodel i Dometics serie af kompressorbokse er priserne i den høje ende, men finish og løsninger er så også konstrueret til at holde i rigtig mange år.

For alle Dometics bokse gælder det, at man kan få reservedele i mindst 10 år, så knækker et håndtag, er en gummipakning blevet slap, eller går der en komponent omkring kompressoren, så kan det repareres inden for få dage.

Grundlæggende kan alle CFX-modeller køle ned til -22 grader, ligesom boksene er udstyret med indvendigt LED-lys samt USB-stik, så man lige kan få lidt strøm til mobilen.

Den smarteste funktion er alarmen, fortæller sejleren Jens Høy, der skriver for Jyllands-Posten.

Man gør via alamarmen opmærksom på, hvis temperaturen ændres. En anden fordel ved app’en er, at boksen kan stuves godt af vejen, uden man behøver at kunne se displayet direkte, for alle oplysninger er på mobilskærmen.

Dometic, der holder til i Fredericia, angiver ingen grænse for, hvor langt væk man kan være fysisk fra boksen og stadig have kontakt.

Bruger mindre strøm

Udviklingen af kølebokse har betydet, at strømforbruget er faldet markant de senere år.

Sammenligner man eksempelvis en 15 år gammel køleboks med kompressor på 35 liter med en ny, er forbruget reduceret med lige under 20 procent på en varm sommerdag, hvor temperaturen er 30 grader i forteltet.

Besparelsen er hentet ved brug af mindre og mere energieffektive kompressorer og bedre isolering. For forbrugerne har det betydet mere plads i boksene.

Læs om køleboksene her hos Dometic i Fredericia

Motor
content-loader
content-loader
content-loader