Oure og Oceans of Hope-samarbejdet kulminerer 10. juni
Der bliver fest på havnen i Skovshoved, når jordomsejleren Oceans of Hope og Skolerne i Oure 10. juni arrangerer hyggelig dag for hele familien. Gå bl.a. ombord på Oceans of Hope.
Af Sara Sulkjær |
Det spændende samarbejde mellem Oceans of Hope og sejlerne fra Oure, som du kan læse mere om her, når nu sit højdepunkt, når der 10. juni kl. 10.00 inviteres til havnefest på Skovshoved Havn.
- Det bliver kulminationen på et spændende og tæt samarbejde om at inspirere og dele glæden ved sejlads, forklarer Oure i en pressemeddelelse.
Sejladsens muligheder
Eventen er samtidig en måde at dele sejladsens mulighed for menneskelig udvikling og for at nære menneskets potentiale til gavn for dem selv og fællesskabet. Noget, der gør sig gældende for både højskoleeleverne, og de målgrupper som Oceans of Hope arbejder med.
På dagen vil det derfor være muligt at høre om livet og mulighederne som højskoleelev i sejlads på Oure Højskole og om projektet Oceans of Hope, der udmøntede sig i en jordomsejling med sklerose-ramte i 2014-2015.
Havnefesten er for hele familien, hvor der vil være aktiviteter for såvel unge som ældre, herunder rundtur på jordomsejleren Oceans of Hope.
Når kursen er Danmark
Efter eventen i Skovshoved fortsætter Oures højskoleelever deres sejltur rundt i Danmark, som de tirsdag 6. juni stævner ud på.
Tolv dages sejlads rundt i de danske farvande skal give eleverne et indblik i livet til søs, og kendskab til de mange turmuligheder, som de danske havne og øer muliggør.
Togtet rundt i Danmark bliver samtidig den helt store kulmination på kursisternes tolv ugers højskoleophold, hvor de har været igennem et intensivt sejladskursus i godt sømandskab, samarbejde til søs og duelighedsprøve.
Eleverne har under deres højskoleophold bl.a. fået undervisning i praktisk sejlads, sejlteori i form af trim og navigation, og desuden er de blevet rigtig gode til at samarbejde om at sejle skibet som en sammentømret besætning.
Det er alt sammen kompetencer, der skal sikre en god tur, men at være på tur for sejl indebærer også at bo tæt sammen og i højskolens DS 37 Matchracere er der ikke megen komfort.
Kokkekursus
Det giver dog en helt særlig intim og hyggelig stemning hver aften at folde sit liggeunderlag og sovepose ud og falde i søvn omgivet af sine bedste højskolevenner, side om side.
Maden står eleverne også selv for, og har været på kokkekursus for at få tips og tricks til spændende og nærende mad på Trangia-sæt.
Derfor håbes der på, at der kan købes en fisk eller to hos den lokale fiskekutter, og at elever dermed får en lokal oplevelse, når turen går rundt i Danmark.